21 Μαΐου 2018

«Μετωπική» Μαξίμου – ΝΔ για την επίθεση κατά Μπουτάρη

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το απόγευμα του Σαββάτου.
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα, κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με αιχμηρή ανακοίνωσή της, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «θρασύτατη αναφορά» του πρωθυπουργού.

Τσίπρας: 
«Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά»

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, στο ξεκίνημα, μάλιστα της εισήγησής του, εξαπολύοντας ακολούθως τα πυρά του στην αντιπολίτευση:
«Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; (...) Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».
Και ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά
».

ΝΔ: «Η νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή Τσίπρα»

Απαντώντας η ΝΔ 
επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι "Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή τού Αλέξη Τσίπρα" και προσθέτει:
«Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση". Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.
Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι… ». 

ΣΥΡΙΖΑ: Δείγμα φραστικής μισαλλοδοξίας η ανακοίνωση της ΝΔ

Στην τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Η απάντηση της ΝΔ στην κριτική του πρωθυπουργού για την ακροδεξιά της βίας, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φραστικής μισαλλοδοξίας που προετοιμάζει τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη και ωθεί σε αυτές». «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

Νέα απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν μείνει κολλημένοι στα τρίκυκλα

Πηγές της ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής : «Την ώρα που σε όλο τον κόσμο συζητούν για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει κολλημένοι στα τρίκυκλα. Πιο αξιοθρήνητοι από ποτέ…». 


Μπουτάρης: «Καλώ τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στην καταδίκη της βίας»

Τι είπε όμως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης;
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, με αφορμή την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο κ. Μπουτάρης εισήλθε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταχειροκροτούμενος από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο. «Καλώ τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στο αυτονόητο. Στην καταδίκη της βίας, στον αγώνα για την επιβίωση του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεννόησης. Για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και των κανόνων και πόσοι υπέρ της ζούγκλας και της βίας. Μόνο όταν φανεί ότι οι τραμπούκοι κάθε είδους είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μόνο θα λουφάξουν», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του 
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε την υπόσχεση πως «όσο είμαι δήμαρχος δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η Θεσσαλονίκη στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Στην εποχή, το δικό μας και το δικό σας. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων».

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική ανάρτηση: Απρόκλητη επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου