15 Μαΐου 2018

«Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.», έκθεση γελοιογραφίας στο μετρό του Συντάγματος

Αποφάσισαν να μιλήσουν για τον Πόλεμο οι Έλληνες Γελοιογράφοι. Με 160 έργα της Λέσχης τους, μαζί με έργα κορυφαίων Πορτογάλων γελοιογράφων, στην έκθεση γελοιογραφίας «Πόλεμος ΑΕ - War SA», στο μετρό του Συντάγματος, καθημερινά έως τις 20 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

«Επιλέξαμε το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου.
Φιλοδοξούμε η έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.” να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και προσθέτει:

«Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να συστήνουμε στο ελληνικό κοινό σκιτσογράφους από όλον τον κόσμο, προσκαλέσαμε φέτος τους συναδέλφους μας από την Πορτογαλία, μια χώρα με τεράστια γελοιο- γραφική παράδοση που έχει να επιδείξει ορισμένα "θηρία" του πολιτικού σκίτσου. Έτσι, φέτος φιλοξενούμε έργα των κορυφαίων Πορτογάλων γελοιογράφων που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων». 

Η φετινή έκθεση γελοιογραφίας «Πόλεμος ΑΕ - War SA», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γελοιογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε πρόσφατα, εγκαινιάστηκε σήμερα στον χώρο του μετρό Συντάγματος από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 

Στην έκθεση γελοιογραφίας «Πόλεμος ΑΕ - War SA» συμμετέχουν: 

Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr) οι: Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Antono John, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Παναγιώτης Μητσομπόνος, Εφη Ξένου, Σπύρος Ορνεράκης, Αλεξία Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κώστας Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Στάθης (Σταυρόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Από την Πορτογαλία οι: Antonio, Carlos Brito, Andre Carrilho, Cristina Sampaio, Vasco Gargalos, Jorge Goncalves, Maia, Rodrigo de Matos, Cristiano Salgado.

Την έκθεση οργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: cartoonists.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου