27 Μαΐου 2018

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ξανά! Και για 13η φορά στην Ιστορία της. Η Βασίλισσα νίκησε δίκαια στο Κίεβο με 3-1 τη Λίβερπουλ κι έγραψε ιστορία το βράβυ του Σαββάτου, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στο Champions League που έκανε το three peat (τρεις συνεχόμενους τίτλους).

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μπέιλ της 
Ρεάλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μάλιστα το πρώτο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του, με απίθανο "ψαλίδι". Μοιραίος παίκτης ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Κάριους, ο οποίος έκανε δώρο στη "βασίλισσα" δύο γκολ με δύο παιδαριώδη λάθη. Μεγάλος άτυχος ο Σαλάχ της Λίβερπουλ, ο οποίος τραυματίστηκε στο 30′.

Ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, έκανε την πιο αποτελεσματική του κίνηση όταν έβαλε στο παιχνίδι τον Μπέιλ στο 61΄, αφού ο Ουαλός έμελλε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού πετυχαίνοντας δύο γκολ. 

Η Λίβερπουλ πάλεψε για τον 6ο τίτλο στην Ιστορία της αλλά δεν τα κατάφερε, αφού είχε σαν τερματοφύλακα τον τραγικό ...Κάριους, που «δώρισε» δύο γκολ στην αντίπαλη ομάδα, αλλά έχασε και νωρίς, λόγω τραυματισμού του, τον κορυφαίο της παίκτη, τον Σαλάχ. 


Τα γκολ του τελικού

Στο 51' η Ρεάλ βρήκε το γκολ ύστερα από μια απίστευτη γκάφα του Κάριους, τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα μπροστά από τον Μπενζεμά και προσπαθώντας να δώσει τη μπάλα άμεσα με τα χέρια σε συμπαίκτη του, ο Γάλλος επιθετικός άπλωσε το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Ήταν ένα γκολ που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Η Λίβερπουλ, παρά το σοκ, αντέδρασε και απείλησε την αντίπαλό της. Στο 55', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανέ με προβολή, μετά από κεφαλιά πάσα του Λόβρεν, έφερε το ματς στα ίσα γράφοντας το 1-1, δίνοντας ξανά νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. 

Στο 64' η κλάση του Μπέιλ προσέφερε ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ουαλός οριζοντιώθηκε ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο και με "ψαλίδι" έγραψε το 2-1 δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στη "βασίλισσα".

Δυστυχώς για τη Λίβερπουλ, ο Κάριους υπέπεσε σε νέο σοβαρό λάθος. Στο 83' ο Μπέιλ σούταρε έξω από την περιοχή και ο Γερμανός τερματοφύλακας, παρότι είχε ορατότητα και η μπάλα πήγαινε χωρίς φάλτσα επάνω του, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, καταδικάζοντας την ομάδα του σε ήττα με 3-1. 


Να σημειωθεί ότι δυο φορές, μια από κάθε πλευρά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Την πρώτη στο 48΄ όταν το πλασέ του Ίσκο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους, και την δεύτερη στο 70' όταν ο Μανέ σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας. 

Το σφύριγμα της λήξης από τον Σέρβο διαιτητή Μίλοραντ Μάζιτς βρήκε τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν δικαιολογημένα το τρίτο σερί τους τρόπαιο στο Champions League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (36΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (90΄Ασένσιο), Μόντριτς, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο (61΄ Μπέιλ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ (85΄ Τσαν), Φιρμίνο, Σαλάχ (31΄ Λαλάνα), Χέντερσον, Μανέ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρντολντ

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου