14 Σεπτεμβρίου 2019

Το σκάνδαλο και η σκευωρία Novartis στη Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικογραφία από τις έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis. «Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» απαντάει η ΝΔ.

Στη Βουλή η δικογραφία Novartis για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis, προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Στις καταθέσεις τους, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευ.Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση.

Κομβικό ρόλο στις μεθοδεύσεις για την υπόθεση της Novartis, απέδωσε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο, με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που κατέθεσε την Πέμπτη για πέντε περίπου ώρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Αγγελής, αναφέρθηκε στον «Ρασπούτιν» ως πρωταγωνιστή των μεθοδεύσεων χωρίς, να τον ονοματίσει, προσκομίζοντας πέραν της Novartis έγγραφα για παρεμβάσεις του και σε άλλες υποθέσεις.

Μετά ταύτα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" 

Tαυτόχρονα, η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο θα συνεχίσει τις έρευνες για το παρασκήνιο των ερευνών με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία αλλά και για πολιτικές παρεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί από τον αντεισαγγελέα Αγγελή.

Παράλληλα με τις έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών για το τί έγινε με τις έρευνες της Novartis και τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που καταγγέλλεται για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς, αναμένεται να εξεταστεί την προσεχή Τρίτη για τις καταγγελίες που η ίδια έχει στρέψει κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. Η ερεύνα αυτή γίνεται χωριστά από τη μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική ελίτ ενορχηστρώνει τον ρεβανσισμό

«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις, ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους».

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου, και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει, για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».

Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για Novartis

«Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί. Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με την οποία απαντάει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Novartis.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Εμείς ζητάμε μόνο την αλήθεια. Ας μην την προσβάλουν, λοιπόν, οι οπαδοί του «ή εμείς ή αυτοί». Και όσοι μόλυναν τη δημόσια ζωή με φαινόμενα «Ρασπούτιν» ας μην προκαλούν την μνήμη των Ελλήνων. Είπαμε: Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε!».

Πηγές: Πληροφορίες από kathimerini.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου