27 Σεπτεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.9.2019

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένας από τους πλουσιότερους ΄Ελληνες πολιτικούς, γέμισε τις τράπεζες με κατάθέσεις του, όχι μόνο στην Ελάδα αλλά και στο εξωτερικό! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα 
και αφορούν στα οικονομικά έτη 2015, 2016 και 2017, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από τους πλουσιότερους ΄Ελληνες πολιτικούς, με καταθέσεις μάλιστα και στην Ελβετία την περίοδο των ελληνικών capital controls.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προήλθε από το εξωτερικό, από διαλέξεις και πνευματικά δικαιώματα και ότι ο ίδιος δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό. Αντίθετα, όπως σημειώνει, έφερε χρήματα στο εσωτερικό πληρώνοντας μάλιστα μεγάλους φόρους. 

Η ανάρτησή του στο twitter:
Τιμή μου που δηλώνω μεγάλα ξένα εισοδήματα από τα βιβλία και την εργασία μου. Ακόμα μεγαλύτερη ότι από αυτά πληρώνω μεγάλο φόρο στο Δημόσιο μας: 147.592€ το 2016 & 295.926€ για το 2017. Ξέρετε άλλο πολιτικό που κάνει μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος & δεν έχει εξάγει ούτε 1€;

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, 
Γιάνης Βαρουφάκης, επιχείρησε να δώσει μια νέα απάντηση στην κριτική που δέχεται λέγοντας «δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», ενώ πρόσθεσε «η ενασχόληση μου με την πολιτική μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου