25 Σεπτεμβρίου 2019

Το Μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα ανοίγει!

Μετά από πολύχρονη περιπέτεια και δεκάδες προσπάθειες το όνειρο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή έγινε πραγματικότητα και το νέο Μουσείο Γουλανδρή στην Αθήνα θα ανοίξει τις πύλες του στις 2 Οκτωβρίου.

Έργα τέχνης του 19ου και του 20ου αιώνα που κόβουν την ανάσα από την συλλογή των δύο φιλότεχνων δίνουν μια σπάνια ευκαιρία στους Αθηναίους και αναβαθμίζουν τον μουσειακό χάρτη της πόλης. 
Μια εξαιρετική συλλογή βρήκε επιτέλους τη θέση της. Με το που θα μπαίνεις στους δύο ορόφους με τα αριστουργήματα, δεν θα ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις: Πικάσο, Μονέ, Γκογκέν, Βαν Γκογκ, Ντεγκά, Σεζάν, Γκρέκο, Κλέε, Τζακομέτι, Φράνσις Μπέικον, Τζάκσον Πόλοκ, Καντίνσκι, Μπαλτίς, Σαγκάλ κλπ. 


Το επιβλητικό κτήριο της οδού Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι (δίπλα στην εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα) στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, ενώ μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. 

Το μουσείο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και εκτείνεται σε 11 ορόφους, με τους πέντε να βρίσκονται κάτω από το έδαφος, είναι κάτι παραπάνω από εκθεσιακός χώρος. Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια με μία σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων που εντάσσονται αρμονικά στον μουσειακό χώρο.

Λειτουργούν επίσης πωλητήριο και Café – Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς κι ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο 190 θέσεων.

Tο Ίδρυμα, εκτός από τις ξεναγήσεις στη συλλογή του, παρέχει προβολές σύντομων ντοκιμαντέρ τέχνης αναφορικά με την ιστορία επιμέρους έργων της συλλογής.


Πηγές: tanea.gr, kathimerini.grgoulandris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου