28 Σεπτεμβρίου 2019

Το πιο επίκαιρο έργο του Banksy για το Brexit στο σφυρί

Με το Brexit να χαρακτηρίζει την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Βρετανίας, σε μια δημοπρασία, το έργο του Banksy που απεικονίζει τους Βρετανούς βουλευτές ως χιμπατζήδες, αναμένεται να πουληθεί για 1,5 - 2 εκατ. στερλίνες και να γίνει, ενδεχομένως, το ακριβότερο έργο του που έχει ποτέ πουληθεί.


Το «Devolved Parliament» είναι ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς του Banksy και εκτέθηκε για πρώτη φορά το 2009 για το Μουσείο του Μπρίστολ, από το οποίο κατάγεται. H έκθεση εκείνη προσέλκυσε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, ενώ ήταν μία από τις 10 κορυφαίες εκθέσεις σε επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο εκείνη τη χρονιά. 


Το έργο ανήκει σε ανώνυμο ιδιοκτήτη και ο Banksy έγραψε στο Instagram: «Γελούν τώρα, αλλά μια μέρα κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος», αναφερόμενος, προφανώς, στους τετράποδους εκπροσώπους του έθνους.

Το έργο «Devolved Parliament» εκτίθεται από τις 28 Σεπτεμβρίου -πριν από την πώλησή του στις 3 Οκτωβρίου, στην ίδια αίθουσα που πριν ένα χρόνο ο Banksy άφησε άφωνο τον κόσμο της τέχνης καταστρέφοντας ένα έργο του, μετά την πώλησή του. 

Πηγή: naftemporiki.gr 

1 σχόλιο:

  1. Το έργο του Banksy που απεικονίζει το βρετανικό κοινοβούλιο γεμάτο χιμπατζήδες πωλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s στην τιμή των 9,9 εκατομμυρίων λιρών (11,1 εκατομμύρια ευρώ). Πρόκειται για μια τιμή ρεκόρ για τον Βρετανό καλλιτέχνη δρόμου, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών. naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή