18 Σεπτεμβρίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 18.9.2019

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μόνο για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο (Ρασπούτιν), για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα πρότεινε η ΝΔ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για δειλία! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"

Το σημερινό ρεπορταζ (και από τις δυο πλευρές):

Ν.Δ.: Σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με γραπτή δήλωση.

«Από την απλή ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας προκύπτει ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου Παπαγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης αναφορικά με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και τονίζει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας, δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου». 

Υπόθεση Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μητσοτάκη για δειλία
από το ethnos.gr

Προανακριτική για δύο -και όχι μόνο για έναν- ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το σκάνδαλο Novartis. Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό για δειλία, με αφορμή τη διαφαινόμενη απόφαση του Μαξίμου να διαχωρίσει την υπόθεση της «σκευωρίας», προτείνοντας τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, και όχι για τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτιμούν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανιστεί ως ένας μετριοπαθής πολιτικός που δεν «διώκει» τους πολιτικούς του αντιπάλους, την ώρα που στην πράξη φοβάται, όπως λένε, ότι προανακριτική και για τον Αλέξη Τσίπρα θα σήμαινε εκτόξευση της δημοτικότητάς του πρώην πρωθυπουργού και συσπείρωση του εκλογικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, από την αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμάται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να προχωρήσει σε προανακριτική για τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου