13 Μαΐου 2013

Ο Ολυμπιακός ξανά πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ

 Ο Ολυμπιακός κατέκτησε στο Λονδίνο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αφού νίκησε το βράδυ της Κυριακής στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88. 

Μετά το κακό ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου (όπου έχανε με 10-27) ο Ολυμπιακός έστησε ένα απίστευτο πάρτι στα επόμενα τρία δεκάλεπτα 

Με τον Βασίλη Σπανούλη ηγέτη στο δεύτερο ημίχρονο (ήταν χωρίς κανένα πόντο στο πρώτο ημίχρονο) και κορυφαίο τον Έισι Λο, κατόρθωσε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού (με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο) κανείς δεν υστέρησε. 

Η επιτυχία του Ολυμπιακού αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους διαφορά (10-27) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια φάνηκε ότι τίποτα δε μπορούσε να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Έτσι κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και να πάρει μια θριαμβευτική νίκη. Ο Ολυμπιακός των 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε τους 100 στο τέλος του αγώνα. 

Ο Σπανούλης ήταν ο MVP στο Final Four του Λονδίνου και ο Έισι Λο ο MVP του τελικού αγώνα.


Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88 

Τους πόντους του Ολυμπιακού πέτυχαν οι: Βασίλης Σπανούλης (22), Έισι Λο (20), Παπανικολάου (5), Πρίντεζης (5), Σλούκας (11), Άντιτς (10), Χάινς (12), Περπέρογλου (10), Σερμαντίνι (3) και Πάουελ (2).

Από Ρεαλ κορυφαίοι οι ήταν ο Ρούντι Φερνάντέθ (21) και ο Ροντρίγκεθ (17).

Έτσι ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές τον τίτλο (επαναλαμβάνοντας και εφέτος τον περισυνό θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης), μετά τη Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Και ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, γίνεται ο πρώτος έλληνας τεχνικός που κερδίζει τίτλο στην Ευρωλίγκα, αφού όλες οι άλλες ελληνικές επιτυχίες είχαν επιτευχθεί με ξένους προπονητές.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου