9 Μαΐου 2013

Κόμμα... "Δραχμή" από τον Θόδωρο Κατσανέβα!!!

Ένα νέο πολιτικό κόμμα, με όνομα "Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων" - στα πρότυπα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο - ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ίσως, αν το «Μπέπε Γκρίλο της Ελλάδας» είναι δύσκολο να επιτευχθεί, το «κωμικός» είναι σίγουρα πιο εύκολο και μάλλον πιο πιθανό.

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος του κ. Θ. Κατσανέβα είναι η ανατροπή του Μνημονίου, η επιστροφή στη δραχμή, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Κεντρικός στόχος του νέου κόμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή μέσω δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα όσον αφορά το Μνημόνιο αναφέρει: «Κατάργηση του Μνημονίου με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, με στάση πληρωμών του χρέους, αναδιαπραγμάτευση και κούρεμα του σε επίπεδα της τάξης του 70%, με επιμήκυνση αποπληρωμής του υπολοίπου, περίοδο χάριτος 2-3 ετών, διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και εφαρμογή ενός βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου».

Δηλώνει επίσης ανοιχτός σε συνεργασίες με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στη δραχμή. Υποστηρίζει την προοπτική της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με παράλληλη έξοδό τους από την Ευρωζώνη.

Τελικά η ίδρυση ενός νέου κόμματος φαίνεται να είναι μια απλή υπόθεση: Εκμεταλλεύεσαι την απογοήτευση και αντίδραση του κόσμου στην λεγόμενη "πολιτική του μνημονίου" υιοθετώντας κάποιες ακραίες επιθυμίες του, προβάλεις κάποιες μεγάλες ιδέες (εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, αυτοδύναμη ανάπτυξη), προσθέτεις κάποιες εθνικές διεκδικήσεις (πολεμικές αποζημιώσεις, ανακήρυξη της ΑΟΖ), και όλα αυτά χρησιμοποιώντας κάποιο πετυχημένο μοντέλο και ένα ελκυστικό τίτλο (που φροντίζεις να αντιγράψεις) και το νέο κόμμα είναι έτοιμο. Γενικότερα δεν παραλείπεις να τονίσεις οτιδήποτε απαιτεί ένα σύγχρονο λαϊκίστικο κίνημα, έτοιμο να παγιδεύσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων.

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου