14 Μαΐου 2013

Πάγκαλος προς Δασκαλόπουλο: "Τα κέρδη δεν γίνονται επενδύσεις, αλλά αγορές έργων τέχνης"

Την επιχειρηματολογία του ΣΕΒ και του προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου για "τα κέρδη που γίνονται επενδύσεις", επιχείρησε να αποδομήσει την Τρίτη ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι συχνά τα κέρδη διοχετεύονται σε άλλα "αμαρτωλά" πράγματα ακόμη και σε αγορές έργων τέχνης "και ξέρει ο ΣΕΒ και κυρίως ο πρόεδρός του κάτι για αυτό" προσέθεσε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, όπως αναφέρεται σε σημερινό άρθρο στο "tanea.gr", o Θόδωρος Πάγκαλος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Δύο θεμελιώδη λάθη που κάνει και ο ΣΕΒ και διάφοροι αναλυτές είναι ότι κέρδη σημαίνουν επένδυση. Δεν είναι απαραίτητο αυτό, μπορείς να τα κάνεις και άλλα πράγματα και τα κάνουν και άλλα πράγματα, αμαρτωλά πράγματα. Πχ. Ακίνητα, κερδοσκοπία στα νομίσματα, στο χρυσό και βεβαίως αν είσαι και λίγο πιο εξειδικευμένος –και ξέρει ο ΣΕΒ και κυρίως ο πρόεδρός του κάτι για αυτό- αγορά έργων τέχνης. Υπ’ αριθμόν ένα, μορφή κερδοσκοπίας σήμερα. (Ο πρόεδρος του ΣΕΒ) είναι στο προεδρείο δύο ή τριών από τις μεγαλύτερες γκαλερί της Ευρώπης. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ειδήμονες στο θέμα της τέχνης. Δεν είναι προς ψόγον... Πρώτον, κέρδος δεν σημαίνει επένδυση, δεύτερον, επένδυση δε σημαίνει απασχόληση».

Επίσης ο Θόδωρος Πάγκαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΕΒ και για λαϊκισμό.

___________
Πηγή: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου