4 Μαΐου 2013

"Στο σφυρί" από επώνυμους πολυτελή ακίνητα

Αιτία η οικονομική κρίση και η υψηλή φορολογία. 

«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ αυτήν τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει» είχε πει πρόσφατα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Κάτι ανάλογο θα μπορούσαν να αναφέρουν, δικαιολογώντας την εκποίηση πολυτελών ακινήτων τους, εκατοντάδες επώνυμοι, όπως πολιτικοί (Κ. Καραμανλής, Γερ. Γιακουμάτος), επιχειρηματίες (Γ. Καρούζος, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Κόβας), τραγουδιστές (Λευτέρης Πανταζής, Αννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή, Ελενα Παπαρίζου), ηθοποιοί και άλλοι εγχώριοι αστέρες (Δημήτρης Πιατάς, Τραϊανός Δέλλας και Γωγώ Μαστροκώστα, Σμαράγδα Καρύδη, Ελένη Μενεγάκη, Ρούλα Κορομηλά, Χρήστος Φερεντίνος). Και πολλοί ακόμη από εκείνους που κάποτε συγκροτούσαν αυτό που ονομάζαμε "ελληνικό life style". 
Σύμφωνα με άρθρο του Βασίλη Σ. Κανέλλη, με τίτλο «Στο σφυρί από επώνυμους πολυτελή ακίνητα» που δημοσιεύτηκε στις 2.5.2013 στο imerisia.gr, πολλοί επώνυμοι ιδιοκτήτες σπεύδουν να "ξεφορτωθούν" ακίνητά τους, ζητώντας απόλυτη εχεμύθεια από τα μεσιτικά γραφεία (με την επισήμανση "άκρως εμπιστευτικό") στα οποία αναθέτουν την πώληση της περιουσίας τους. Εντούτοις τα ονόματα που κυκλοφορούν κάνουν πάταγο. 

Μεταξύ των άλλων, στο εν λόγω άρθρο, αναφέρονται και οι εξής περιπτώσεις: 

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, πωλούν την ομορφότερη και πλέον πολυτελή βίλα στο Πόρτο Χέλι. Η σχετική αγγελία που έβαλαν στους Financial Times αναφέρει: «Πωλείται χερσόνησος απέναντι από το νησί των Σπετσών ανάμεσα σε κρυστάλλινα νερά και στην εξαιρετική από πλευράς ομορφιάς ακτή της Πελοποννήσου. Τρεις μοναδικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα με 14 δωμάτια, 17 μπάνια, 2 ιδιωτικές προστατευόμενες παραλίες, πανέμορφοι κήποι, πισίνες, εξωτερικό σινεμά, γήπεδα τένις, εκκλησία, με προβλήτα για γιοτ, ελικοδρόμιο και ευκολίες για υπηρετικό προσωπικό». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχασε πολλά χρήματα με το σκάνδαλο Μέιντοφ στις ΗΠΑ, γι' αυτό και πουλάει το μοναδικό αυτό ακίνητο. 

Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ότι πουλάει τη βίλα του στη Μύκονο αλλά κανείς δεν αγοράζει, προκάλεσε αίσθηση πριν λίγο καιρό. Το σπίτι του βουλευτή βρίσκεται στην περιοχή Ανω Μερά και αποκτήθηκε το 2004. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μπάνια και πισίνα. 

Όπως είναι γνωστό ο πρώην πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής πρόσφατα πούλησε τα γραφεία του στο Κολωνάκι, ενώ προσπαθεί να ενοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 230 τ.μ. στην οδό Μπιζανίου το οποίο, λένε οι πληροφορίες, ότι θα μπορούσε να πουλήσει εφόσον δινόταν ένα ποσό πάνω από 700.000 ευρώ. 

Ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς ήδη πούλησε σε μια τιμή κοντά στις 500.000 ευρώ ένα νεοκλασικό σπίτι 160 τ.μ. στο Λυκαβηττό. 
Στο σφυρί έχουν μπει εξαιρετικά ακίνητα στην Αράχοβα. Μεταξύ άλλων αναφέρονται το ονόματα του επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλου, καθώς και του έγκλειστου στις φυλακές επιχειρηματία Γ. Καρούζου

Επίσης οι Τραϊανός Δέλλας και Γωγώ Μαστροκώστα επιδιώκουν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχωβα. Το γνωστό ζευγάρι έχασε πολλά χρήματα που είχε τοποθετημένα σε κυπριακές τράπεζες μετά το πρόσφατο "κούρεμα". 

O επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, φυλακισμένος εδώ και μήνες για χρέη στο Δημόσιο, έχει ζητήσει να πάρει το κράτος τα πολυτελή γραφεία του στην Παιανία με ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση αγοράς έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής έναντι 18,5 εκατ. Παράλληλα, ο Γαβαλάς, προκειμένου να ξεχρεώσει έχει βγάλει στο σφυρί την υπερπολυτελή βίλα 1.100 τ.μ. στη Φτελιά της Μυκόνου. Διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και επτά μπάνια και βρίσκεται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων. Ο Γαβαλάς πουλάει επίσης και ακίνητο στο Κολωνάκι, και συγκεκριμένα πενταόροφο κτίριο επί της οδού Βουκουρεστίου καθώς και οικόπεδο πέντε στρεμμάτων στην Κηφισιά. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας ζητά από το κράτος να δεσμεύσει τα συγκεκριμένα ακίνητα προκειμένου να συμψηφιστούν με τα χρέη του. 

Θύμα της κρίσης και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής ο οποίος προσπαθεί από πέρυσι να πουλήσει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα ένα σπίτι με έξι δωμάτια στην καρδιά της Βουλιαγμένης σε οικόπεδο ενός στρέμματος.

Πρόσφατα και ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε την πρόθεσή του να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία 220 τ.μ. στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας με την τιμή που «ακούγεται» να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. 

Ένα σπίτι στην Κύπρο αξίας 250.000 ευρώ σκέφτεται να πουλήσει η Αννα Βίσση. 

Πρόσφατα η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαϊδης μετακόμισαν σε τριώροφη μεζονέτα στο Πανόραμα Βούλας, εγκαταλείποντας τα βόρεια προάστια. Για το σπίτι που πούλησαν στην Κηφισιά, μια εντυπωσιακή μονοκατοικία, ακούγονται πολλά σχετικά με την τιμή. Αγοραστής ήταν η πρέσβειρα της Αγκόλας στην Ελλάδα, Μερσέντες Φεγιό. 

Το διαμέρισμά της στο Μεταξουργείο αποφάσισε να πουλήσει η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, η οποία δήλωσε πρόσφατα ότι θα μετακομίσει σε άλλο ακίνητο στην Αίγινα. 

Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι η Ελένη Μενεγάκη πουλάει μια όμορφη βίλα στη Χαλκιδική όπως επίσης και η Ρούλα Κορομηλά μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα σπίτι 500 τ.μ. με πισίνα στην περιοχή της Αλεομάνδρας. 

Περί το 1 εκατ. ευρώ ζητούσε η Ελενα Παπαρίζου και ο πρώην σύντροφός της, Τ. Μαυρίδης για μια μεζονέτα στη Γλυφάδα, ωστόσο, η τιμή φέρεται να έχει πέσει κάτω από 700.000 ευρώ. 

Στους πωλητές και ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Σοφία Παυλίδου έδωσαν μια πολυτελή μεζονέτα με πισίνα στην οδό Νηρηίδων με ένα ποσό περί τα 500.000 ευρώ.

Κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, η γνωστή τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, λέγεται ότι πουλάει ένα ρετιρέ.

Τελικά βλέπετε, η κρίση δεν κάνει διακρίσεις. Όσο για τους κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει να πουλήσουν τα ακριβά ακίνητα των διασήμων και μη, τονίζουν ότι το χαρτοφυλάκιό τους έχει γεμίσει από προτάσεις πώλησης, αλλά σχεδόν καμιά πρόταση αγοράς.

_________________
Πηγή: http://www.imerisia.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου