25 Ιουλίου 2013

Κύπρος: Μάθε μουχτάρη… γράμματα και νόμους

Στα θρανία θα βρεθούν κοινοτάρχες, αιρετοί και υπηρεσιακοί των κοινοτικών συμβούλιων. Η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου προχώρησε, μετά από την έγκριση του Εφόρου Εταιρειών και του υπουργείου Παιδείας, στην ίδρυση της πρώτης Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κύπρο. 

Σκοπός της Ακαδημίας θα είναι η συμβολή στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής τοπικής αυτοδιοίκησης που να διασφαλίζει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες, προς όφελος της ισόρροπης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό γραμματέα της Ένωσης Κοινοτήτων κ. Παναγιώτη Δαμιανού, η Ένωση Κοινοτήτων διαπίστωσε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε μια ακαδημία τοπικής αυτοδιοίκησης και έτσι προχώρησαν στη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που θα επιτρέψει το χτίσιμο ενός εκπαιδευτικού οργανισμού όπου ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να εκπαιδεύει αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα πάνω σε θέματα νομοθεσιών, αλλά και διαδικασιών, ενώ θα αυξάνει και τις ηγετικές διοικητικές ικανότητες για την εξυπηρέτηση των πολιτών ταχύτερα και ποιοτικά καλύτερα.

Πηγές: από Alithia Online και http://www.cytoday.eu 22.07.2013

Μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί από την ΚΕΔΚΕ  (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας) η εφαρμογή της ιδέας και στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου