6 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 6.5.2015

(upd) Kατά 2 δισ. ευρώ αυξήθηκε το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA, με απόφαση της ΕΚΤ την Τετάρτη, μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη. Συγκεκριμένα, το όριο αυξήθηκε στα 78,9 δισ. ευρώ από 76,9 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
kathimerini.gr 

Για πρώτη φορά αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση την ανάγκη για αλλαγές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, "πεδία" που μέχρι χθες θεωρούσε "κόκκινες γραμμές". Προκύπτει από την κοινή δήλωσή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, μετά από τηλεφωνική τους συνομιλία τους σήμερα.
Σχετική ανάρτηση: Ξεθωριάζουν οι Κόκκινες Γραμμές της Κυβέρνησης

Κατεβλήθη κανονικά σήμερα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η δόση των 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση Ελληνα αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters. 

Κώστας Σημίτης: «Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία
. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πετύχουμε το συμβιβασμό που είναι αναγκαίος», δήλωσε σήμερα κατά την άφιξή του στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. 
kathimerini.gr 

Δημήτρης Μάρδας: Συκοφαντική δυσφήμιση τα περί εμβάσματος 80.000 ευρώ αναφέρει ο αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. «Μετέφερα μικρότερο ποσό για τις σπουδές της κόρης μου στις Βρυξέλλες» λέει. 

Η πολυφωνία που κυριαρχεί στην ελληνική κυβέρνηση έχει οδηγήσει τους θεσμούς να ετοιμάζουν οι ίδιοι ένα σχέδιο - πρόταση που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα αν οι διαπραγματεύσεις δεν επιταχυνθούν. 
kathimerini.gr 

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι συνολικά 14 τροπολογίες οι οποίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποκατάσταση αδικιών στη Δημόσια Διοίκηση, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε το Ποτάμι. Μεταξύ των τροπολογιών, ψηφίστηκαν οι δύο υπουργικές που αφορούν τη Διαύγεια και την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Από τη συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας τον «καταιγισμό» των τροπολογιών. 
tovima.gr

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε πρωινές του δηλώσεις στον Ant1 σχετικά με τη διαπραγμάτευση. Όπως είπε, «πρέπει να είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και ταυτισμένοι με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος ψήφισε μια κυβέρνηση που πρέπει να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των δανειστών και του συστήματος καταπίεσης της χώρας μας». 
naftemporiki.gr 

Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Επισήμανε ότι περιμένει τις επόμενες ημέρες ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το ελληνικό κοινοβούλιο ότι η πλειοψηφία του υποστηρίζει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι Ελληνες θα πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, είπε. 
tanea.gr 

Συνέχεια στη σκληρή γραμμή του non paper της κυβέρνησης, με το οποίο επέρριπτε την ευθύνη για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, στις διαφωνίες των θεσμών, δίνει σήμερα η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» με κύριο άρθρο της: «Τα ψέματα τέλειωσαν, ο Μάιος προχωράει, η Αθήνα έχει διαμηνύσει και οι δανειστές γνωρίζουν ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις - και αυτό είναι πλέον αντικειμενικό και όχι μπλόφα. Το μπαλάκι είναι πλέον σ' αυτούς», αναφέρει. 
Σχετική ανάρτηση: Αυγή: Συνέχεια στη σκληρή γραμμή 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναχορηγήσει η κυβέρνηση τα έξοδα κίνησης και παράστασης προς τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, άφησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Πρόσθεσε δε ότι οι δήμοι μπορεί από 325 να γίνουν 380.
www.skai.gr
Σχόλιο: Το πρόσθετο κόστος ποιος θα το πληρώσει κ. Βούτση; Οι συνταξιούχοι μήπως; 


Τη θέση της προέδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ ανέλαβε η Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία υπήρξε μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΕΣΡ.
kathimerini.gr 

Νεπάλ: Πολλά χρόνια και εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστεί το Νεπάλ για την αποκατάσταση των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που καταστράφηκαν από τον σεισμό. Το 90% των μνημείων της UNESCO έχουν υποστεί ζημιές, δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της χώρας. 
tanea.gr 

Η ωρολογοποιία Rolex απαίτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο επειδή στις αναφορές τους για τις ταραχές που συγκλόνισαν την περασμένη Παρασκευή το Μιλάνο στο περιθώριο των εγκαινίων της Expo 2015, κατηγόρησαν ως υπεύθυνους των επεισοδίων «κακομαθημένα πλουσιόπαιδα με Rolex». 

tanea.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου