14 Μαΐου 2015

Φρένο στη φοροδιαφυγή με ενίσχυση των ψηφιακών συναλλαγών

Τη συγκρότηση Ομάδας Έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος αποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
 

Στην Ομάδα  Έργου θα συμμετέχουν επρόσωποι του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΕΤ. 

Ίσως τελικά αποδειχτεί μια πολύ καλή ιδέα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αν η μελέτη που εκπονηθεί, εφαρμοστεί με συνέπεια.

Επίσης στην ίδια σύσκεψη συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως «επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ» και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τραπεζών για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Συζητήθηκε, ακόμα, η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας. 

Πηγή: Στοιχεία από www.naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους τα μετρητά για τις συναλλαγές τους. Η κατακόρυφη αύξηση του κυκλοφορούντος φυσικού χρήματος είναι, βεβαίως, αποτέλεσμα της αβεβαιότητας για την ασφάλεια των καταθέσεων λόγω των φόβων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή