19 Ιουλίου 2017

Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: «Mεμονωμένο επεισόδιο» οι βανδαλισμοί στην Ερμού!

«Μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο» χαρακτήρισε την επιδρομή των "αντιεξουσιαστών" καθ' όλο το μήκος και πλάτος της Ερμού τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει, ει δυνατόν να μηδενήσει, τους βανδαλισμούς των καταστημάτων. 

«Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στην ίδια ή και σε μεγαλύτερη ένταση» επέμεινε ο κ. Αναγνωστάκης. Πάντως, παραδέχθηκε ότι για τα επεισόδια στην Ερμού «ίσως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, κάποια ολιγωρία, δεν θέλω να πάρω θέση, δεν έχω απολογισμό της επιχείρησης» είπε. 

Πρωτόγνωρες οι εξηγήσεις του κ. γενικού γραμματέα, για κάτι που όλοι είδαν (στα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) στο βίντεο που οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές έδωσαν στη δημοσιότητα, για κάτι που όλοι άκουσαν (εξάλλου οι συναγερμοί των καταστημάτων ηχούσαν ασταμάτητα με κάθε βιτρίνα που έσπαζε), εκτός από τον ίδιο τον κ. Αναγνωστάκη. Σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα! 

Βίντεο: Βανδαλισμοί καταστημάτων στην Ερμού

Ερωτηθείς και για άλλες ταραχές στο κέντρο, όπως στα Εξάρχεια, ο κ. Αναγνωστάκης σημείωσε: «Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο». Μόνο την ικανοποίησή του παρέλειψε να εκφράσει! 

«Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους» παρατήρησε ο κ. γενικός γραμματέας. Μόνο που την Δευτέρα άφησαν τους "αντιεξουσιαστές" να δράσουν ανενόχλητοι. Σαν να μην υπήρχαν! 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, καταστηματάρχες κατήγγειλαν την απουσία της Πολιτείας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας ότι νοιώθουν απροστάτευτοι. «Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν έφτασαν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγελλαν οι καταστηματάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου