23 Ιουλίου 2017

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 23.7.2017

Πολιτική «θύελλα» για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη. Μπαράζ αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα για όσα περιγράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του «Ενήλικες στο δωμάτιο», εκτενή αποσπάσματα του οποίου παρουσιάζει η Καθημερινή.

Βαρουφάκης: Τα 16 δισ. της ΕΚΤ και το Plan X. Μια χαοτική κατάσταση σε μια χώρα χωρίς σχέδιο με μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί, φόβος για την επόμενη ημέρα και ένα Plan X διαφυγής. Είναι η εικόνα της χώρας το καλοκαίρι του 2015 όπως την περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο βιβλίο του «Ενήλικες στο δωμάτιο» (Adults in the room).

Σχόλια, με αφορμή τα γραφόμενα στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 εντός του ηγετικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:
Με την λέξη «συμμορία» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «o Χουλιαράκης "προδότης", ο Σταθάκης "άθλιος", ο Παππάς να λέει “θα δείρουμε τον Στουρνάρα” και ο Τσίπρας να λέει θα τον διώξουμε με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία».
Mε την φράση «ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά» το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η ανακοίνωση, δια στόματος του εκπροσώπου κ. Τσιόδρα συνεχίζει λέγοντας «τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε)».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε με ένα tweet: "Το σχέδιο Λαφαζάνη για δραχμή, δεν ήταν ποτέ η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Βαρουφάκης απλά αυτοπροβάλλεται με τη συνδρομή ΝΔ κ φιλικών της ΜΜΕ". 


Κως: Προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, εν μέσω μετασεισμών. Νέοι ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο πρώτος στις 20:09 το βράδυ του Σαββάτου και 4,7 Ρίχτερ ο δεύτερος στις 20:25, ταρακούνησαν την Κω προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τους παραθεριστές.Το επίκεντρό τους ήταν ανάμεσα στην Κω και την Αλικαρνασσό. kathimerini.gr

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέα επεισόδια. Δύο Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο χθες Σάββατο σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Ιερουσαλήμ, μία ημέρα μετά τα αιματηρά βίαια επεισόδια που πυροδότησαν τα νέα μέτρα ασφαλείας που επέβαλαν οι αρχές του Ισραήλ στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών. Η αναζωπύρωση της βίας θα είναι το θέμα της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Der Spiegel: Σύσταση καρτέλ από VW, Porsche, Audi, BMW και Daimler; Ενδέχεται το σκάνδαλο παραποιημένων ρύπων και οι αποζημιώσεις δις στις ΗΠΑ να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το περιοδικό Der Spiegel κατηγορεί VW, Porsche, Audi, BMW και Daimler για σύσταση καρτέλ. Deutsche Welle 

Eurobasket Νέων: Έτοιμη για το χρυσό η Εθνική. Πανέτοιμη για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι απόψε η εθνική ομάδα νέων, που αντιμετωπίζει το Ισραήλ (21:15) στον τελικό του Eurobasket της Κρήτης. Από τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» εκθρόνισε την Ισπανία, αποκλείοντάς την στον χθεσινοβραδινό τελικό με 77-56, αποκλειστικός στόχος στον αποψινό αγώνα είναι μόνο... η κούπα. 

Σκουρλέτης: Για κύκλους της Δικαιοσύνης οι οποίοι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής». «Με απόλυτο σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, πρέπει ο καθένας να κινείται εντός των συνταγματικών ορίων του», αναφέρει, μιλώντας στην Real News. 

Συνεχίζει τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη ο Πολάκης. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Άρειος Πάγος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανήρτησε δημοσίευμα της ιστοσελίδας left.gr και σχολιάζει σχετικά: «Δεύτερη, εντός ολίγων ημερών, βαθειά ταξική απόφαση υπέρ των εργοδοτών, του Αρείου Πάγου! Προφανώς τυχαίο γεγονός (εδώ γελάνε). Μιλήστε μου ξανά για νομικό πολιτισμό και τις εξελίξεις σε αυτόν, σηκώστε το φρύδι από αγανάκτηση για προσβολή της Δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, βγάλτε ανακοινώσεις περί ανεξαρτησίας του τρίτου πυλώνα... Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης που ''δαγκώνει τους αδύναμους'' και πείτε μου για αστοιχείωτους. Ο σεβασμός κατακτάται δεν απονέμεται!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου