29 Αυγούστου 2017

Εικόνες από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας

Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ, στο Τέξας, που έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, εξαιτίας των παλιρροϊκών κυμάτων και των ανεμοστροβίλων. Εικόνες «βιβλικής καταστροφής»
στο Τέξας από το πέρασμα του τυφώνα. 

Περιοχές στο Τέξας εκτιμάται ότι θα δουν σε διάστημα μιας εβδομάδας ποσότητα βροχής που αναλογεί σε διάρκεια ενός έτους. Τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκατοστά βροχόπτωσης σε 48 ώρες, ενώ η βροχή συνεχίζεται.

Ο Χάρβεϊ ξήλωσε οροφές σπιτιών, κατέστρεψε κτίρια, πλημμύρισε παράκτιες περιοχές και διέκοψε την ηλεκτροδότηση περίπου 280.000 ατόμων στο Τέξας από το Σάββατο. Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι είναι πιθανόν να ζητήσουν κρατική αρωγή, ενώ περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναμένεται να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύουν σε βίντεο τους οι New York Times με το πριν και το μετά της καταστροφικής καταιγίδας Χάρβεϊ στην πόλη του Χιούστον:

Houston: before and after Harvey

Κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας:  





Άνδρας της ομάδας SWAT μεταφέρει στα χέρια του την Catherine Pham και τον δεκατριών μηνών γιο της καθώς το σπίτι τους έχει πλημμυρίσει.

  


Πηγές: Φωτογραφίες κυρίως από REUTERS, βίντεο από youtube.com
Στοιχεία από kathimerini.gr, naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου