27 Αυγούστου 2017

Σκυλλίας 2017: Καταδύσεις, Διάπλους Β Ευβοϊκού και Ρεκόρ

Μια ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης ο Χρόνης Χλίτσιος, ενώ η Janne Apokotos κατέρριψε το προηγούμενο δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Ολοκληρώθηκε ο 7ος Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού. 

Μια ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης με «Σκανταλόπετρα», όπως δήλωσε ο ίδιος, βρέθηκε ο Χρόνης Χλίτσιος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τον άθλο του στους καταδυτικούς αγώνες που έγιναν στην παραλία της Λίμνης Ευβοίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017», είπε πως το σκοινί ήταν στα 110 μέτρα, αλλά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούσαν δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Έτσι το βυθόμετρο έδειξε πολύ κοντά στα 107 μέτρα και στην ισοφάριση του παγκόσμιου ρεκόρ.

Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποια στιγμή που φοβήθηκε τόνισε: «Δεν φοβήθηκα τίποτα. Φοβήθηκε μόνο την πρώτη μέρα, στην προπόνηση, επειδή τα νερά ήταν παγωμένα. Ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε άμεσα για να κατακτήσουμε ρεκόρ».


Από την πλευρά της η Janne Apokotos, η οποία με «βουτιά» στα 78 μέτρα κατέρριψε το προηγούμενο δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, είπε: «Η μεγάλη δυσκολία ήταν στα 30 μέτρα, καθώς μειώθηκε απότομα η θερμοκρασία. Και φυσικά το δριμύ ψύχος στα 78 μέτρα, το θερμόμετρο έδειχνε -13 βαθμούς».

Και καταλήγοντας τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι δύο: «Είμαστε ομάδα και θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες να καταρρίπτουμε ρεκόρ».  

Εξάλλου, στη Λίμνη ολοκληρώθηκε ο 7ος Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού, με τον αστυνομικό Βασίλη Παπαθανασίου και τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Φώτη Χατζάρα να τερματίζουν μαζί πρώτοι, διανύοντας την απόσταση Θεολόγος- Λίμνη Ευβοίας (14,5 χλμ.) σε 5 ώρες και 20 λεπτά. 


«Η μαραθώνια κολύμβηση είναι αγώνες αλληλεγγύης ψυχής και ήθους. Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Όσοι τερματίζουν είναι νικητές, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι νικητές», δήλωσε ο Βασίλης Παπαθανασίου. 

Ο «ΣΚΥΛΛΙΑΣ» είναι μια τεράστια εμπειρία, είπε από την πλευρά του ο Φώτης Χατζάρας, ο οποίος συμμετείχε για Τρίτη φορά στους αγώνες. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δυσκολία που αντιμετώπισαν στον αγώνα, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι χορηγός της διοργάνωσης Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2017», που ξεκίνησε χθες με τον 7ο Διάπλου Β. Ευβοϊκού και συνεχίζεται με πολλούς κολυμβητικούς αγώνες την Κυριακή 27 Αυγούστου, είναι το 
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικές αναρτήσεις:
17 Αυγούστου 2016 Σκυλλίας, ο πρώτος κολυμβητής μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα
24 Ιουνίου 2017 Η κολύμβηση στην αρχαία Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου