23 Αυγούστου 2017

O βασιλιάς της Σ. Αραβίας ξόδεψε για τις φετινές του διακοπές 100 εκατ δολάρια!

Το εξωφρενικό ποσό των 100 εκατ. δολ. ξόδεψε για τις φετινές του διακοπές στο Μαρόκο ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν.

Κατά την άφιξή του τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο της πόλης Ταγγέρη τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Μαρόκο, Saadeddine Othmani και τον οδήγησε στο 300.000 τ.μ εξοχικό του.

Μαζί με τον Σαλμάν (πλήρες όνομα: Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ) έφθασε και συνοδεία από περίπου 1.000 ακολούθους του, ενώ την ίδια ώρα υπουργοί, σύμβουλοι και συγγενείς του επέλεξαν να μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία ενός της πόλης. 


Το θερινό «ανάκτορο» του Σαλμάν, ο οποίος διαθέτει πολλά παρόμοια σε όλο τον κόσμο, απλώνεται σε μια έκταση περίπου 300.000 τετραγωνικών μέτρων και είναι παραθαλάσσιο. Το 2016 πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση του θερινού ανακτόρου, όπου προστέθηκαν νέα κτίρια, ελικοδρόμια και μια μεγάλη τέντα για την διασκέδαση των επισκεπτών. 


Σύμφωνα με μαροκινά ΜΜΕ η φετινή επίσκεψη του Σαλμάν έδωσε ώθηση στην τοπική οικονομία καθώς το ποσό που ξοδεύτηκε αντιστοιχεί με το 1,5% των εσόδων από τον τουρισμό για τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν επιστρατευτεί 100 μαύρες πολυτελείς Mercedes και Range Rover για να συνοδεύουν το βασιλιά και τον περίγυρό του στις εξορμήσεις στη βορειοαφρικανική χώρα.

Πηγές: Στοιχεία από capital.gr , protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου