26 Νοεμβρίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 26.11.2017

Μια "άκρως απόρρητη" ...γελοιογραφία, 
με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, 
όπως αναφέρει ο Δημήτρης Χαντζόπουλους στο σκίτσο του στην Καθημερινή. 

Σχετικά με τα "απόρρητα έγγραφα" της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της ΝΔ προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, σημειώνονται τα εξής: 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη αντιμετώπιση» της Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνησή του να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών της στα "απόρρητα έγγραφα". Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ κατηγορώντας τον για «πρωτοφανή άρνηση» να επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών στα "απόρρητα έγγραφα", την χαρακτήρισε «Προκλητική και ακατανόητη δήλωση».

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τα "απόρρητα έγγραφα" της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας». «Κάλεσα την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα... Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση "απόρρητων εγγράφων" και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου