23 Νοεμβρίου 2017

Όταν ο Τσίπρας παρέλαβε το βραβείο «Πολιτικού σθένους»

«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας παραλαμβάνοντας στο Παρίσι το βραβείο «Πολιτικού σθένους» του περιοδικού Politique Internationale. «Εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου. 
Πιο αναλυτικά: 

«Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του»: Με τα λόγια αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέλαβε το βραβείο «Πολιτικού σθένους» που του απένειμε σήμερα το πρωί ο Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας: «Από αυτόν και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πυξίδα» στην πορεία του είναι το συμφέρον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, και με χιούμορ πρόσθεσε: «Εάν θεωρούσα το βραβείο ως προσωπικό, θα έλεγα ότι μου το απονέμετε επειδή ήμουν συχνά δυσάρεστος και θέλετε να με ενθαρρύνετε να συνεχίσω!», είπε προκαλώντας τα μειδιάματα στο πολυπληθές ακροατήριο.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι οι δοκιμασίες ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015) ήταν πολύ μεγάλες, «όπως τα σχέδια εξώθησης της χώρας σε οργανωμένη ή και σε άτακτη χρεοκοπία».

«Προσηλωμένοι όμως στο σχέδιό μας και με σταθερή πυξίδα το συμφέρον των πολλών, δεν καμφθήκαμε» τόνισε. Ο ίδιος ένιωσε πολλές φορές, όπως ανέφερε, σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων. «Με τη στήριξη του λαού μας σταθήκαμε όρθιοι και φέρνουμε σιγά- σιγά το πλοίο σε ήρεμα νερά (...) είπαμε "όχι" σε μια άγονη, αδιέξοδη και καταστροφική περιπέτεια για την Ελλάδα και την Ευρώπη». 

Βενιζέλος: "Εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία" 

«Εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη βράβευση του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Ειδικότερα ο Ευ. Βενιζέλος λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης του E-kyklos με τίτλο: «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την βράβευση του κ. Τσίπρα στο Παρίσι είπε χαρακτηριστικά: 

«Ως προς την βράβευση του κ. Τσίπρα στο Παρίσι πρέπει να πω ότι εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία. Πράγματι πρέπει να βραβευτεί ο κ. Τσίπρας γιατί γλιτώσαμε από την απόλυτη καταστροφή που ο ίδιος απείλησε να προκαλέσει το 2015».

»Εξακολουθούμε όμως πάντα να υφιστάμεθα τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί έκτοτε και η οποία δεν δίνει πραγματική προοπτική στην πραγματική οικονομία. Είμαστε στη στασιμοχρεοκοπία πάνω στην επιφάνεια του νερού. Δεν βυθιζόμαστε αλλά και δεν απογειωνόμαστε». 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου