18 Νοεμβρίου 2017

Όταν η μόδα επαναστατεί!

Η μόδα επαναστατεί κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της εργασιακής εκμετάλλευσης

Μια μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη μόδα ετοιμάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στις 19 και 20 Νοεμβρίου. «Πρόκειται για το 'Global Fashion Disruptors', ένα πάρτι με πολλές παράλληλες δράσεις προκειμένου να εκπαιδεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και τους επαγγελματίες του χώρου» όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντονίστρια στην Ελλάδα του Fashion Revolution και διοργανώτρια της εκδήλωσης, Φιόρη Ζαφειροπούλου. 

«Τα δυο βασικά προβλήματα που προκαλεί η μόδα είναι η τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και η εμπορία και η εκμετάλλευση ανθρώπων με 21 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως σε καταναγκαστική εργασία, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στον χώρο της μόδας. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι αυτά τα δυο σοβαρά θέματα συνδέονται με την λαμπερή πλευρά της μόδας. Για αυτό και σε αυτό το πάρτι καλούμε όλους τους Αθηναίους όχι μόνο όσους έχουν σχέση με τη μόδα» σημειώνει. 


Στην γιορτή πρόκειται να παραβρεθεί και η Orsola de Castro, Ιδρύτρια και Creative Director του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution, «το οποίο είναι ενεργό σε 95 κράτη και μιλά για διαφάνεια στη βιομηχανία της μόδας. Δηλαδή, να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παραγωγό ή καταναλωτή να γνωρίζει όλα τα κανάλια από τα οποία πέρασε αυτό που παράγει ή αγοράζει και να διαπιστώνει αν έχει υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή, εκμετάλλευση ή εμπορία ανθρώπων, παιδική εργασία» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ζαφειροπούλου. 

«Το βασικό μήνυμα του συγκεκριμένου κινήματος είναι το 'ποιος φτιάχνει τα ρούχα μου'. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό διότι ο καθένας μας μπορεί να επισκεφθεί το www.fashionrevolution.org και να κλικάρει στο σημείο όπου δείχνει ποιες εταιρείες απαντάνε ή όχι, σχετικά με το ποιος κατασκεύασε το ρούχο δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , fashionrevolution.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου