14 Νοεμβρίου 2017

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σε γελοιογραφίες

Επικράτησαν οι "πασοκογενείς" υποψηφίοι, η Φώφη Γεννηματά (πρώτη και με διαφορά) και ο Ν. Ανδρουλάκης, στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Εδώ τα αποτελέσματα του α΄ γύρου της περασμένης Κυριακής από τη σκοπιά των γελοιογράφων:

Επάνω αριστερά σκίτσο (με τη Φώφη Γεννηματά) του Πάνου Μαργκού στο Έθνος.


Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης και "το ΠΑΣΟΚ... είναι εδώ". Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Η μινιατούρα! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή: 
 

Οι καμηλο-παρδάλεις! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή: 

Και αγόρι και κορίτσι! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα: 

Μόνο ΠΑΣΟΚ! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή: 

Το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr: 

Και κάποια νούμερα:
Μεγάλη συμμετοχή (ψήφισαν περισσότεροι από 210.000) που ξεπέρασε τις προσδοκίες, στις εκλογές του α΄ γύρου για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Επικράτησαν οι "πασοκογενείς" υποψηφίοι με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να σημειώνει καθαρή νίκη (με περίπου 42,5% των ψηφοφόρων) και τον ευρωβουλευτή και πρώην Γραμματέα του ιδίου κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να έπεται (με 25,1%). Βεβαίως οι δυο τους είχαν και τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τον όποιο κομματικό μηχανισμό έχει απομείνει. "Το ΠΑΣΟΚ... είναι εδώ" λοιπόν.
Μικρότερα των προσδοκιών τα ποσοστά για τους 7 υπόλοιπους. Τα ποσοστά τους, έτσι για την ιστορία: Γιώργος Καμίνης 13,5%, Σταύρος Θεοδωράκης με 9,8%, Γιάννης Μανιάτης 4,3%, Γιάννης Ραγκούσης με 2,4%, Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,7%, Απόστολος Πόντας 0,5% και Δημήτρης Τζιώτης με 0,2% 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου