20 Νοεμβρίου 2017

Στη Λάμψα ΑΕ το ξενοδοχείο King George

Στη Λάμψα το ιστορικό ξενοδοχείο King George έναντι 43 εκατ. ευρω 

Δεκτή έκανε τη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της Λάμψα ΑΕ για την αγορά του ακινήτου στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο King George, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Λάμψα ΑΕ προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές σημειώνεται:

«Η "Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ" ενημερώνει διά της παρούσης το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της από 17.11.2017 επιστολής της Τράπεζας Eurobank Ergasias AE μας γνωστοποιήθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας απεδέχθη τη δήλωση ασκήσεως του δικαιώματος προτίμησης της Εταιρείας μας για την αγορά του ακινήτου, στο οποίο λειτουργεί το ξενοδοχείο KING GEORGE και το οποίο μισθώνει η Εταιρεία μας, δυνάμει της από 24.12.2012 συμβάσεως μισθώσεως, έναντι τιμήματος ποσού 43.000.000 ευρώ. Η διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων έγγραφων για την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοραπωλησίας βρίσκεται σε εξέλιξη».


Να σημειωθεί ότι η Λάμψα ΑΕ, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη (ιδιοκτήτριας του γειτονικού ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία"), είχε μισθώσει το ακίνητο του King George (διαθέτει 63 δωμάτια και 39 σουίτες) από το 2012 για είκοσι χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 700 χιλ. ευρώ. 


Το κλείσιμο του deal αναβαθμίζει τη θέση της ΛΑΜΨΑ στην πλατεία Συντάγματος. Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία και το King George, ο όμιλος επικράτησε στο διαγωνισμό για την ενοικίαση του κτιρίου όπου λειτουργούσε το King’s Palace (το οποίο ανήκει στο αλληλοβοηθητικό ταμείο πρόνοιας πρώην εργαζομένων ΑΤΕ) στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. 

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων 
ΛΑΜΨΑ ΑΕ επικεντρώνει, κατά κύριο λόγο, τη δράση της στην λειτουργία και διαχείριση των πολυτελών ξενοδοχείων που βρίσκονται υπό τον ιδιοκτησιακό της έλεγχο. Πρόκειται για το ιστορικό ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα, το πολυτελές ξενοδοχείο “Hyatt Regency” στο Βελιγράδι, το ιστορικό ξενοδοχείο Excelsior στο Βελιγράδι, το Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes του οποίου κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και την λειτουργία του ενοικιασθέντος υπερπολυτελούς ξενοδοχείου King George στην Πλατεία Συντάγματος. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr, lampsa.eu/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου