18 Νοεμβρίου 2017

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στον κόσμο

Είναι η απόλυτη βιβλιοθήκη, βρίσκεται στην Κίνα και αποτελεί επίτευγμα αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας. Σχεδιάστηκε από ένα ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο, το MVRDV, και δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή βιβλιοθήκη με τα ξύλινα ράφια και τους τόμους σε κοινή θέα. Εκείνο που δεσπόζει όταν βλέπει κανείς την πρόσοψη του φουτουριστικού κτιρίου είναι ένα…μάτι. 

Η βιβλιοθήκη που βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο λέγεται Tianjn Binhai και αποτελεί μια νέα πρόταση για τις βιβλιοθήκες του μέλλοντος ανά τον κόσμο.


Φανταστείτε έναν χώρο στον οποίο κυριαρχεί το λευκό, με τους ενδιαφερόμενους να νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιον καθεδρικό ναό, την ίδια στιγμή που, αναζητώντας τίτλους βιβλίων, περπατούν και προσπερνούν διαφορετικά ράφια που θυμίζουν τα κύματα της θάλασσας. 


Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με την ιδέα να ξεκινάει από τη διάθεση να εξελιχτεί η περιοχή σε πολιτιστικό σημείο συνάντησης, με τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν τη βόλτα τους στο πάρκο, που βρίσκεται κοντά, με μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη για πνευματική τροφή. 

Πηγή: Από μια ανάρτηση της Σάντυς Τσαντάκη (sandytsantaki.com) στο clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου