15 Νοεμβρίου 2017

Μ. Ξαφά: Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβια στα fakenews

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Εφημερίδα Συντακτών χαρακτήριζε την Μιράντα Ξαφά ως μυστικοσύμβουλο του Κυρ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι σε συνάντησή της με επενδυτές στο Λονδίνο εμφάνισε την Ελλάδα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Στη διάψευση των ισχυρισμών της Εφημερίδας Συντακτών προχωρά η κ. Ξαφά κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις».
Πιο αναλυτικά:

Η άποψη της Εφημερίδας Συντακτών
Σε άρθρο της μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Η κ. Μιράντα Ξαφά, η οποία φέρεται ως μυστικοσύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, σε συνάντησή της, την Παρασκευή, με επενδυτές στο Λονδίνο, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε την Ελλάδα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Μίλησε για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις αρχές του 2018, προέβλεψε πολιτική κρίση, υπό το βάρος της οικονομικής, που θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και εκλογές. Προέβλεψε εκλογική νίκη της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο εμφάνισε να εξαναγκάζεται σε αποδοχή και ψήφιση τέταρτου μνημονίου. 
Οι επενδυτές με τους οποίους συνομίλησε η κ. Ξαφά δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα, στη διαχείριση και την αγορά ομολόγων. Διαχειρίζονται κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην Ελλάδα, διαχειρίζονται και αγοράζουν ελληνικό χρέος. Άρα θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Είναι ηλίου φαεινότερον πως αυτή η δραστηριότητα της κ. Ξαφά αποσκοπούσε στο να δημιουργήσει προβλήματα στην επικείμενη έξοδο στις αγορές και προφανώς στις επόμενες που θα επιχειρηθούν από την κυβέρνηση.
Παρουσιάζοντας όμως τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης, η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί είναι πολύ μεγαλύτερη και δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί. Η Ν.Δ. οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Οχι μόνο γιατί η κ. Ξαφά φέρεται ως μυστικοσύμβουλος του αρχηγού της, αλλά και γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει με μελανά χρώματα τη χώρα στο εξωτερικό...
».

Μιράντα Ξαφά: Πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες

Στην απόλυτη διάψευση των ισχυρισμών της Εφημερίδας των Συντακτών, στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, προχωρά η κ. Μιράντα Ξαφά, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για τις πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες τις οποίες δημοσιεύει σήμερα».
Με αποκλειστική δήλωσή της στο Liberal, η κ. Ξαφά σημειώνει τα ακόλουθα:
«Ζούμε σε μια παράλογη εποχή που κατασκευάζονται "ειδήσεις" χωρίς όσοι τις μαγειρεύουν να κάνουν καν το κόπο να τις κάνουν να φαίνονται αληθοφανείς. Είναι η τακτική των fake news την αθλιότητα της οποίας για να την αντιληφθεί στην ολότητά της κάποιος θα πρέπει να την βιώσει προσωπικά. Πρόκειται για πρακτικές που θυμίζουν εγχειρίδια προπαγάνδας του μεσοπολέμου, όταν αναπτύχθηκε η θεωρία ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να γίνει πιστευτό.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας που είναι και η ουσία, η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να αναζητά σωσίβια στα fakenews, να συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που προκαλεί η υπερφορολόγηση και ότι η προσέλκυση επενδύσεων και η τριτοκοσμική προπαγάνδα είναι ασυμβίβαστα. Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται από προπαγανδιστές. Έρχονται όταν υπάρχουν θετικές οικονομικές προσδοκίες και πραγματική βούληση για μεταρρυθμίσεις». 



Η "Δράση", μέλος της ΔΕ της οποίας είναι η κ. Ξαφά

Για συκοφαντική επίθεση κατά της κ. Ξαφά, την οποία καταδικάζει απολύτως, κάνει λόγο η Δράση: 
«Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".
Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται». 

Το Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα, το Μαξίμου, αναφερόμενο στη Μ. Ξαφά, τόνιζε σε ανακοίνωσή του πως:
«Ο κος Μητσοτάκης, αφού από την πρώτη στιγμή επένδυσε στην καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολιτικής επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.
Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Η Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι: «Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει επιτέλους εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;».
Και καταλήγει με την φράση: «Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας». 


Μιράντα Ξαφά, Βιογραφικό 

H Δρ. Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον to 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη, είναι τώρα διευθύνoυσα σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα και ερευνήτρια του Center for International GovernanceInnovation (CIGI). Έχει διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, και στο Princeton, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε διεθνή οικονομικά θέματα.

Πηγές: efsyn.gr , liberal.gr , mirandaxafa.com , nd gr

1 σχόλιο:

  1. Παραλήρημα Πολάκη κατά Ξαφά. Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, βρέθηκε αυτή τη φορά η Μιράντα Ξαφά, με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών. Σε ανάρτησή του στο Facebook (όπως το συνηθίζει) έγραψε ο Π. Πολάκης: «Νεοφιλελεύθερο κοράκι, συνεργάτης και συμβουλάτορας του Μητσοτακεικου παλαιοθεν,σε ρόλο σύγχρονου ΕΦΙΑΛΤΗ, σύγχρονου προδότη της χώρας με ενα στόχο: Να πέσει ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξανάρθει η αρπακτική ελίτ με τα λαμόγια της στην κυβερνηςη!!!! ΜΟΝΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΗ" που για την τσέπη των αφεντικών της δυσφημεί και υπονομεύει ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ !!!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή