30 Νοεμβρίου 2017

Νοέμβριος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολιτικές γελοιογραφίες του Νοεμβρίου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας αυτό το μήνα βρέθηκαν οι φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής και η πώληση βλημάτων
στη Σαουδική Αραβία με τη μεσολάβηση μεσάζοντα, καθώς και οι σχετικές κόντρες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Σκίτσο επάνω αριστερά: Γιατί είναι "συνειδητή η επιλογή της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης", όπως είπε στις αρχές του μήνα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης; Η εξήγηση Τσίπρα σε σκίτσο του Ηλία Μακρή, στην Καθημερινή. 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. Ο εφιάλτης των Τσίπρα - Καμμένου: Μια 40ποδαρούσα στα ...4:
Δεν ήταν δυνατόν να μη σχολιαστεί το ατυχές ευφυολόγημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη Βουλή, στις αρχές του μήνα, για τη "σαρανταποδαρούσα", που είπε απευθυνόμενος προς τη ΝΔ: «Εχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχυ της κριτικής σας, που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μινίσκου στα 25 από τα 40 πόδια της και κρατώντας βαριές σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL, θα είχε περάσει από πάνω»! 

Σκίτσο του Πάνου Μαργκού στο Έθνος. Εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (στις 12/11 και 19/11)Επικράτησε το "Πασοκ"! Πρώτη και με διαφορά η Φώφη Γεννηματά:

Καταστροφικές πλημμύρες, στα μέσα του μήνα, στη Δυτική Αττική με επίκεντρο την Μάνδρα, που στοίχισαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους. Στο ερώτημα "ποιος φταίει για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική;" μια απάντηση στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. Συνεχίζεται η απομάκρυνση των "μπάζων" και η αποκατάσταση των ζημιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Στο σκίτσο διακρίνονται, στα λασπόνερα, ο πρωθυπουργός, υπουργοί κλπ αρμόδιοι και μη παράγοντες: 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (17.11.2017). Μετά τις πλημμύρες αναμένονται πιο ακραία φαινόμενα! 

Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου). Εδώ φοροτεχνείο! Με αφορμή τις εκδηλώσεις για 
τη φοιτητική εξέγερση, στις 17 Νοέμβρη του 1973, στο Πολυτεχνείο ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών: 

Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Το βραβείο «Πολιτικού σθένους» του περιοδικού Politique Internationale περέλαβε στις 23.11.2017 στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας. «Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας»! δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός παραλαμβάνοντας το βραβείο: 

Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (25.11.2017). Η υπόθεση των βλημάτων στη Βουλή. Κατηγορείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για εξαγωγή βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με τη μεσολάβηση μασάζοντα:

Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη
"τα βλήματα στη Βουλή!". Ένα ακόμη σκίτσο για την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία: 

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Οκτώβριος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου