11 Μαΐου 2019

Μία «τοξική» μάχη στη Βουλή

Η κάποτε «ταξική» μάχη της αριστεράς έδωσε πλέον τη θέση της σε μια άλλη ...«τοξική». Φάνηκε καθαρά κατά τη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά την «συζήτηση» επί της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που επικάλυψε τη μομφή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ήταν το αναμενόμενο. Δεν υπήρξαν εκπλήξεις ούτε κατά τη «συζήτηση» με εξαίρεση το ύφος του ενός εκ των δυο πρωταγωνιστών, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για πρώτη ίσως φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, στην καθιερωμένη χυδαία προσωπική επίθεση που συνηθίζει να εξαπολύει εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με αντεπίθεση επί προσωπικού, ρίχνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το επίπεδο της όποιας συζητησης. «Μη νομίζετε ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ύφος σας» είπε.

Και απάντησε, μέσα σε μια άκρως ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, 
ξεκινώντας από το κάπως ελαφρύ «νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» για να φτάσει στο πιο βαρύ: «Μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί κ. Τσίπρα. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Είχαν προηγηθεί σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος οι γνωστές προσωπικές αναφορές από τον κ. Τσίπρα στις οποίες επιχειρώντας εκείνος να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο, έμπλεξε τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, την οικογένειά του και την πολιτική της ιστορία, τον Χριστοφοράκο της Siemens, ακόμα και στον εκλιπόντα πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ήταν το πολιτικό γεγονός που επισκίασε όλα τα υπόλοιπα στη Βουλή. Ακόμη και η στάση και θέση του Πολάκη μέσα στο όλο σκηνικό κάπου χάθηκε. Κανείς δεν έδωσε σημασία στον «αψύ Σφακιανό» που εθίγη, όπως είπε, από τον όρο «φασίστας» και πήγε να διαμαρτυρηθεί στον αρχηγό της αντιπολίτευσης με το δάχτυλο προτεταμένο και το γνωστό του εκφοβιστικό στυλ.

Ήταν μία 
μάχη «τοξική» στη Βουλή που αναμένεται να ενταθεί όσο το διάστημα μέχρι τις εκλογές μικραίνει.

Πάντως, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο χαμηλό επίπεδο μάλλον φαίνεται να ήταν λάθος για τον πρόεδρο της ΝΔ και για τον πρόσθετο λόγο ότι "όσο και αν αυτός 
προσπαθήσει με το δικό του ύφοςποτέ δεν θα μπορέσει ποτέ να φθάσει το δικό του σε χυδαιότητα". Θα παίζει στη δική του έδρα, στο δικό του λασπωμένο γήπεδο...

Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Η πρόταση μομφής που έγινε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης
Η απάντηση Τσίπρα για το παρελθόν του πατέρα του






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου