24 Μαΐου 2019

Politico: Προβάδισμα 8,6 μονάδες για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά που φτάνει τις 8,6 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει στον ιστότοπό του το Politico, αξιοποιώντας τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων. Επίσης, σύμφωνα με τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Marc και MRB) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα η ΝΔ προηγείται με διαφορά 7 και 6,5 μονάδων.

Εκτιμήση Politico 

Πιο συγκεκριμένα, μ
ε βάση τις εκτιμήσεις του Politico, που αξιοποιεί τα στατιστικά δεδομένα των εθνικών δημοσκοπήσεων, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,59 ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει ποσοστό 35,08% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 26,49%.

Με βάση την ίδια πρόβλεψη, τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές θα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,80%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,38% και πέμπτο κόμμα το ΚΚΕ με 5,85%. 



Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2,79%, η Ελληνική Λύση με 2,50%, το Ποτάμι με 1,98%, η ΛΑΕ με 1,95% και η ΜεΡΑ25 (του Γ. Βαρουφάκη) με 1,77%.

Με βάση τις προβλέψεις αυτές το Politico εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταλάβει εννιά έδρες στην Ευρωβουλή, έναντι επτά του ΣΥΡΙΖΑ και δύο του ΚΙΝΑΛ και της Χρυσής Αυγής, ενώ το ΚΚΕ φαίνεται να καταλαμβάνει μία έδρα. 


Προβάδισμα για ΝΔ στις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις

Με διαφορά 7 και 6,5 μονάδων, αντίστοιχα, προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Marc και της MRB για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών AΝΤ1 και Star. Ειδικότερα:

Δημοσκόπηση της Marc 

Βάσει της δημοσκόπησης της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 22,4%. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας το 5,4% και το ΚΚΕ με ποσοστό 4,8%. 



Εκτός Βουλής παραμένουν το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων, καθώς τα ποσοστά τους δεν καταφέρνουν να υπερβούν το όριο του 3%. Στο 2,1% και κοντά στον πήχυ τοποθετούνται η Ελληνική Λύση και το Μέρα25. Παραμένει δε υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 12,2%.

Δημοσκόπηση της MRB

Βάσει των αποτελεσμάτων που συγκέντρωσε η MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και εδώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με ποσοστό 6%. 



«Κλειδί» για το αποτέλεσμα της κάλπης είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος που σε αυτή τη δημοσκόπηση υπολογίζεται στο 10%.

Πηγές: protothema.grpolitico.eu , kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου