6 Μαΐου 2019

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στo σκάφος μας έκανε διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας»

Στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου πέρασε τμήμα των θερινών του διακοπών το 2018, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τη συγκεκριμένη επιβεβαίωση έκανε η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα, με αφορμή τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από ανάρτηση στο twitter του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αρη Πορτοσάλτε.

«Σκαφάτος και πουράτος απολαμβάνει τη θαλαμηγό! Από τις διακοπές του..εξαφανισμένου το καλοκαίρι του 2018. Όταν έχεις το..ηθικό πλεονέκτημα να καταγγέλλεις την διαπλοκή των άλλων φυσικά..» έγραψε στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.

Η ανάρτηση του Αρη Πορτοσάλτε:
Με δηλώσεις της στο protothema.gr, η κυρία Παναγοπούλου επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το σκάφος «Odyssey» που ανήκε στον εκλιπόντα σύζυγό της και μεταξύ άλλων αναφέρει. 

«Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου (...) Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας (...) Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας (...) 

Απαντώντας στις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για τη χρονική σύμπτωση εκείνης της περιόδου των διακοπών με την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρει: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά» (...)

Σε άλλες δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ίδιο θέμα η Κατερίνα Παναγοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς (...) Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης (...) Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες (...)»

Αυτά τα λίγα για ένα θέμα που απασχολεί πολύ τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το δικό μας; «Όταν έχεις το "ηθικό πλεονέκτημα" μπορείς να απολαμβάνεις τις ανέσεις που η ελίτ σου προσφέρει! Και ας καίγεται ο κόσμος!». Δυστυχώς, μια θλιβερή διαπίστωση και πάλι...

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από twitter.com, protothema.grΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου