11 Μαΐου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 11.5.2021

Παιζοντας, αντί για τη φλογέρα του, την σύριγγα των εμβολίων κατά της covid-19, ο γητευτής οδηγεί τους κορωνοϊούς στην εξαφάνιση. Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην «Εφ.Συν», βασισμένο στο μύθο «o αυλητής του Χάμελν».

Δυο λόγια για τον μύθο από τη Βικιπαίδεια:

Ο αυλητής (ή γητευτής) του Χάμελν (Rattenfänger von Hameln‎) είναι ένας γερμανικός θρύλος, γνωστός κυρίως από την διήγηση των αδερφών Γκριμ (Grimm).


Σύμφωνα με τον μύθο το 1284 εμφανίστηκε στην πόλη Hameln ένας περίεργος άνθρωπος που υποσχέθηκε να την απελευθερώσει έναντι αμοιβής, από τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι ποντικοί και οι αρουραίοι. Πράγματι ο άνθρωπος αυτός, παίζοντας την φλογέρα του, κατάφερε να οδηγήσει και τελικά να πνίξει τα τρωκτικά σε κοντινό ποτάμι. Ωστόσο μετά την άρνηση των χωρικών να τον αποπληρώσουν για τις υπηρεσίες του, ο ξένος απήγαγε για πάντα τα παιδιά τους, οδηγώντας τα με την φλογέρα του σε παρακείμενο βουνό και από εκεί υπογείως στην Τρανσυλβανία.

Εικόνα: Απεικόνιση του Αυλητή του Χάμελν, αντίγραφο διακόσμησης παραθύρου στην εκκλησία της αγοράς του Χάμελν (ταξιδιωτικό ημερολόγιο του Augustin von Moersperg 1592, Aquarell) από την el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου