30 Μαΐου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 30.5.2021

Επίσκεψη Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Σίγουρα με καχυποψία και ίσως συγκρατημένη ελπίδα, για μια έστω σύντομη αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στην Ελλάδα. Ένα "καλως ήρθατε (hosgeldin) Μεβλούτ", από τον Νίκο Δένδια, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή».


Και ένα ακόμη σκίτσο: Η ρεβάνς, κατά την υποδοχή του Τσαβούσογλου από τον Δένδια. Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή»: 

Και το σύντομο ρεπορτάζ:
Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή και το απόγευμα αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη, από όπου θα μεταβεί αεροπορικώς για την Αθήνα. Αύριο Δευτέρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. 
Στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, που επανέλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως «η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 
Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, η Ελλάδα «εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου