26 Μαΐου 2021

Το «αύριο που φανταζόμαστε» δημιούργησαν μαθητές από όλη την Ελλάδα

Στον 24ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με θέμα «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη: Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε» ο 11χρονος Σύρος Όμαρ που φοιτά στο Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της Σάμου δημιούργησε το σκίτσο με τίτλο «Δικαίωμα στα όνειρα», που απεικονίζει ένα παιδί να κάθεται στην άκρη ενός γκρεμού.

«Το σκίτσο που σας στέλνω είναι ουσιαστικά μια προσωπογραφία. Μια δική μου προσωπογραφία», γράφει στο συνοδευτικό τού έργου σημείωμα. «Στην προσωπογραφία αυτή, λοιπόν, τοποθετώ τον εαυτό μου στο χείλος ενός γκρεμού. Στο μόνο μέρος που μπορώ να βρω την ηρεμία που έχω μέσα μου. Την ηρεμία και τη γαλήνη που ψάχνω μέσα στην ψυχή μου. Καθισμένος, εκεί, σκέφτομαι. Σκέφτομαι και διερωτώμαι για το μέλλον. Το μέλλον το δικό μου και της οικογένειάς μου. Το μέλλον, που μου στέρησε, που μας στέρησε ο πόλεμος στη Συρία!». Το έργο του έλαβε διάκριση στο διαγωνισμό στην κατηγορία έργων της Ε' Δημοτικού.

Το μέλλον τους, τον αυριανό κόσμο που ονειρεύονται, στον οποίο θα κυριαρχούν η ειρήνη, η συνεργασία, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η ελευθερία και η αγάπη, δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βούλας. Στην αφίσα φιλοτέχνησαν τη Γη και πάνω σε αυτή ζωγράφισαν τους εαυτούς τους και τα μηνύματά τους.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι μισοί από τους οποίους ήταν μαθητές πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου