29 Μαΐου 2021

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για το «σκοτεινό διάλειμμα» του 2015

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σκοτεινό διάλειμμα» στη σχέση Ελλάδας και ΕΕ το 2015, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη σε εκδήλωση που διοργανώνηκε στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες έκανε λόγο για ένα συναρπαστικό ταξίδι που συνεχίζεται. Όμως 
συμπλήρωσε πως «η Ελληνική πορεία στην Ευρώπη δεν υπήρξε ανέφελη» και αναφέρθηκε στο 2015, το «σκοτεινό διάλλειμμα που επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός», προσθέτοντας ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν» και απέτρεψαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Συνέτριψαν τη δημαγωγια μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό ψέμα τόσο αυτό με τον αριστερό προσωπείο όσο και εκείνο με το προσωπείο του φασισμού και του μίσους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αποστροφή αυτή του πρωθυπουργού στο Ζάππειο πως το 2015 ήταν ένα σκοτεινό διάλειμμα όπου επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής. Από την Πέμπτη το βράδυ στην Κουμουνδούρου θεώρησαν άκρως προσβλητικό το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε σε μια επετειακή ιστορική εκδήλωση να εξισώσει, όπως τόνιζαν, την Αριστερά με τον φασισμό. «Ηταν θράσος μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και σε μια τέτοια εκδήλωση να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός εν ονόματι όλων των Ελλήνων, αλλά ως κομματάρχης σε επαρχιακό καφενείο, ως κομματάρχης της Δεξιάς με λόγο διχαστικό, με λόγο ανιστόρητο, με λόγο εμπρηστικό, με λόγο που εξίσωνε την Αριστερά με τον φασισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τα πυρά χαρακτηρίζοντας «μακεδονομάχο» και «βάστα Σόιμπλε» τον πρωθυπουργό, διερωτώμενος: «Είναι σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατάει σε αυτή την κρίση σήμερα με το κεφάλι έξω από το νερό; Είναι σκοτεινό διάλειμμα τα δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10%; Είναι σκοτεινό διάλειμμα για τον κ. Μητσοτάκη τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία;»

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας μάς έχει συνηθίσει στο να λαϊκίζει, να ψεύδεται και να δημαγωγεί. Το ίδιο έκανε και σήμερα», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγές: Πληροφορίες από kathimerini.gr και in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου