20 Μαΐου 2021

Κρυπτονομίσματα: Μετά το sell off σταθεροποίηση;

Sell off και κατάρρευση χθες, στις 19 Μαίου, στα κρυπτονομίσματα. Το bitcoin σημείωσε πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του. Οι θεσμικοί επενδυτές που επένδυσαν στο Bitcoin πρέπει να απολυθούν αμέσως δηλώνει ο Nouriel Roubini.

Ένα βιβλικό sell off 

Η ημερομηνία 19 Μαίου θα παραμείνει στην μνήμη των κατόχων κρυπτονομισμάτων γιατί σημειώθηκε ένα βιβλικό sell off οδηγώντας σε σωρευτικές ζημίες σε διάστημα 5 ημερών περίπου 1 τρισεκ. δολαρίων. Από 2,5 τρισεκ. δολάρια συνολική κεφαλαιοποίηση μειώθηκε στα 1,5 τρισεκ. δολάρια η αξία των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin από τα 62.000 δολάρια που είχε βρεθεί πρόσφατα υποχώρησε στις παρυφές των 30.000 δολαρίων για να σταθεροποιηθεί στα 35.200 δολάρια ή 762 δισεκ. συνολική κεφαλαιοποίηση. 
Το Ethereum από 4.200 δολάρια υποχώρησε στα 2.000 δολάρια για να σταθεροποιηθεί στα 2.100 δολάρια ή 263 δισεκ. κεφαλαιοποίηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επέκρινε την μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin οδηγώντας σε διόρθωση την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Όμως δεν είναι μόνο ο Musk η αιτία της μεγάλης διόρθωσης. Ρόλο διαδραμάτισαν οι περιορισμοί από την Κίνα σε κρυπτονομίσματα και βεβαίως η συμπεριφορά του δολαρίου.


Το bitcoin έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του

Ελαφρώς διαφοροποιημένα τα στοιχεία που δίνει ο Charles Bovaird στο Forbes. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η τιμή του bitcoin έχει "βυθιστεί” το τελευταίο διάστημα, με το κρυπτονόμισμα να χάνει πάνω από το ήμισυ της αξίας του από τα μέσα Απριλίου και να κατρακυλά σχεδόν ως τα 30.000 δολάρια το πρωί της Τετάρτης. Το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα του πλανήτη υποχώρησε έως τα 30.201,96 δολάρια εχθές, καταγράφοντας πτώση άνω του 55% από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 65.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, το κρυπτονόμισμα είχε ανακάμψει και διαπραγματευόταν κοντά στις 38.000 δολάρια, με τους αναλυτές να προσπαθούν να ρίξουν λίγο "φως” στις πρόσφατες κινήσεις της τιμής του αλλά και να προβλέψουν την πορεία του βραχυπρόθεσμα». (...)

Roubini: Οι θεσμικοί που επένδυσαν στο Bitcoin πρέπει να απολυθούν 

Δριμεία κριτική στους θεσμικούς επενδυτές που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν τόσο στο Bitcoin όσο και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα άσκησε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί Bill Clinton, Nouriel Roubini, επ’ αφορμή της κατάρρευσης που σημειώθηκε στις 19 Μαΐου.

Ο Roubini, αφού επεσήμανε για άλλη μία φορά πως το Bitcoin στερείται εσωτερικής αξίας, κατηγόρησε τα στελέχη των μεγάλων επενδυτικών οίκων που παρασύρθηκαν σε αυτό το παιχνίδι, επενδύοντας σε ένα τόσο ευμετάβλητο ψευδο-asset, από φόβο μήπως μείνουν εκτός από ένα πιθανό ράλι κερδών. Επίσης τονίζει ότι 
αυξάνει το ενεργειακό πρόβλημα.

Bitcoin falls more than 40% from its peak in less than one month. Which institutional investors are reckless enough to invest in such a risky and volatile pseudo-asset with no intrinsic value? They should be fired on the spot if undertaking such a reckless speculative gamble!

«Το Bitcoin σημειώνει πτώση -40% σε σχέση με την κορυφή του, σε διάστημα μικρότερου του ενός μηνός. Αλήθεια, ποιοι θεσμικοί επενδυτές είναι τόσο απερίσκεπτοι ώστε να επενδύσουν σε ένα τόσο επικίνδυνα ευμετάβλητο ψευδο-περιουσιακό στοιχείο χωρίς εγγενή αξία;
Θα πρέπει να απολυθούν αμέσως που μπήκαν στη διαδικασία να ποντάρουν σε ένα τέτοιο στοίχημα» έγραψε στο Twitter.

Bitcoin’s growing energy problem: ‘It’s a dirty currency’ ft.com/content/1aecb2 via

Σε νεότερη ανάρτησή του ο Nouriel Roubini κάνει λόγο για βρώμικο νόμισμα που αυξάνει το ενεργειακό πρόβλημα. 

Πηγές: bankingnews.gr , capital.gr/forbes , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου