23 Μαΐου 2021

Πως ο Elon Musk προκαλεί τεράστιες διακυμάνσεις στο bitcoin

Οι διακυμάνσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι μεγάλες. Όμως ο Elon Musk, ο CEO της Tesla, έχει αποδείξει ότι μπορεί με ένα και μόνο post να εκτοξεύσει ή να βυθίσει την τιμή τους.

Πρόσφατα, όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα αγοράσει bitcoin και θα το δέχεται ως πληρωμή για τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της, τότε το κρυπτονόμισμα έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 64.829,14 δολαρίων. 

Όμως τις επόμενες εβδομάδες το bitcoin έχασε όλα τα του κέρδη του, όταν ο επιχειρηματίας άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin για πληρωμές, εξαιτίας του περιβαλλοντικού του κόστους:

Elon Musk @elonmusk
·13 Μαΐ
Tesla & Bitcoin

Elon Musk @elonmusk
·14 Μαΐ
To be clear, I strongly believe in crypto, but it can’t drive a massive increase in fossil fuel use, especially coal

(Για να είμαι σαφής, πιστεύω ακράδαντα στα κρυπτονομίσματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, ειδικά του άνθρακα).

διακυμάνσεις bitcoin

Παρόμοια σχόλια με ανάλογες επιδράσεις στα κρυπτονομίσματα.έχει κάνει πολλά στο παρελθόν ο CEO της Tesla. Όπως τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έγραψε στο Twitter ότι το «bitcoin είναι σχεδόν τα ίδια χάλια με το fiat money (παραδοσιακό νόμισμα)». Τον Φεβρουάριο έδωσε περισσότερες εξηγήσεις, λέγοντας πως «όταν τα παραδοσιακά νομίσματα δίνουν μηδενικό πραγματικό επιτόκιο, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοίταζε αλλού».

Μόλις χθες, όταν κάποιος τον ρώτησε τι πιστεύει για όσους «είναι νευριασμένοι μαζί σου εξαιτίας των κρυπτονομισμάτων», ο Musk απάντησε στο Twitter γράφοντας: «Η πραγματική μάχη είναι ανάμεσα στο παραστατικό χρήμα (fiat) και το crypto. Στο τέλος, στηρίζω το δεύτερο».

Elon Musk @elonmusk
·22 Μαΐ
Απάντηση στον χρήστη @TheRealShifo
The true battle is between fiat & crypto. On balance, I support the latter.

Όπως θα περίμενε κανείς, το bitcoin ενισχύθηκε μετά το tweet του Musk, γύρω στα 38.700 δολάρια.

Πηγές: Στοιχεία από twitter.com, moneyreview.gr

Δείτε και αυτά:
Κρυπτονομίσματα: Μετά το sell off σταθεροποίηση; (20.5.2021)
Ο Ελον Μασκ της Tesla βγάζει σε ένα λεπτό τα λεφτά που βγάζει ένας Έλληνας σε 45 χρόνια! (20.1.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου