31 Μαΐου 2021

Μάιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Μαϊου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, κυρίαρχο και πάλι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και με κάποια σημάδια ύφεσης λόγω αύξησης του ποσοστού των εμβολιασμένων. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (7.5.2021): 
Επέστεψαν στα σχολεία οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας. Λίγο αλλαγμένοι (σε κούτσουρα και τούβλα) με την ... τηλεκπαίδευση που για μεγάλο χρονικό διάστημα προηγήθηκε! 

Οι τουρίστες είναι αυτοί που φέρνουν χρήματα στην χώρα, άρα οι ιθαγενείς πρέπει να κάνουν θυσίες, είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στις ελεύθερες μετακινήσεις των τουριστών και στους περιορισμούς των ελλήνων. Σχετικό σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην «Εφ.Συν» (9.5.2021):

Παιζοντας, αντί για τη φλογέρα του, την σύριγγα των εμβολίων κατά της covid-19, ο γητευτής οδηγεί τους κορωνοϊούς στην εξαφάνιση. Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην «Εφ.Συν» (11.5.2021), βασισμένο στο γερμανικό μύθο «o αυλητής του Χάμελν». Σύμφωνα με τον μύθο το 1284 εμφανίστηκε στην πόλη Hameln ένας περίεργος άνθρωπος που υποσχέθηκε να την απελευθερώσει έναντι αμοιβής, από τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι ποντικοί και οι αρουραίοι. Πράγματι ο άνθρωπος αυτός, παίζοντας την φλογέρα του, κατάφερε να οδηγήσει και τελικά να πνίξει τα τρωκτικά σε κοντινό ποτάμι. Ωστόσο μετά την άρνηση των χωρικών να τον αποπληρώσουν για τις υπηρεσίες του, ο ξένος απήγαγε για πάντα τα παιδιά τους, οδηγώντας τα με την φλογέρα του σε παρακείμενο βουνό και από εκεί υπογείως στην Τρανσυλβανία:

Το είδαμε και αυτό: Εκδηλώσεις "λατρείας" του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Νίκο Καρανίκα στη Βουλή! Και δεν ήταν παρενέργεια των εμβολίων, ούτε τεχνική όπως εκείνη του "συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότωφ"! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (12.5.2021):

Ο συγχρονος Δον Κιχώτης με τον Σαντσο Πάντσα οπλισμένοι με τα εμβόλια στη μάχη κατά της covid-19, σε σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στην "Realnews" (13.5.2021). «Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» είπε ο ρομαντικός ιππότης στον σύντροφό του, στο γνωστό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες: 

Μεγάλο ταλέντο ο Άδωνις Γεωργιάδης! Μετά την «επιτυχή» κωλοτούμπα του στη Βουλή για την ... φαρμακευτική κάνναβη (και τα εγκώμιά του προς τον Νίκο Καρανίκα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον κάνει εισηγητή και για την επόμενη, τις Πρέσπες! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (15.5.2021): 

Από 14 Μαΐου καταργήθηκε η αποστολή SMS... Και τώρα τι θα απογείνουμε χωρίς SMS; Πως θα ξέρουμε που πάμε; (μήπως ξέραμε και πριν;) Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη (17.5.2021):

Τυχερός ο Χρήστος Καλογρίτσας, τους «αχυράνθρωπους» τους τρώνε τα πρόβατα και όχι τα σκυλιά! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (19.5.2021). Σημειώνεται ότι μιλώντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο X. Καλογρίτσας, για την επιχείρηση δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel», φέρεται να είπε:«Ήμουν μπροστινός (δηλαδή αχυράνθρωπος). Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά»: 

Το πιο σημαντικό, στις δύσκολες εποχές της πανδημίας που ζούμε, είναι να είναι κάποιος εμβολιασμένος κατά της covid-19! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (20.5.2021):

"Μπορεί να είναι κακός σύζυγος, να κακοποιεί τη γυναίκα του, αλλά να είναι καλός γονιός" δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, προκαλώντας αντιδράσεις. Με την ίδια λογική "και το παιδί που δέρνει αυτόν τον πατέρα μπορεί ναι είναι καλός γιος"! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (22.5.2021): 

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Δείτε και αυτά:
Απρίλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάρτιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου