20 Μαΐου 2021

Παράδοξα κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την «Συνεπιμέλεια»

Ζήτησε ονομαστική και αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου 

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη Συνεπιμέλεια. Με 156 «ναι» και 20 ψήφους «κατά», έγιναν δεκτά τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του). Οι βουλευτές της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου καταψήφισαν.

Ζήτησε ονομαστική και αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τα δύο άρθρα διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ονομαστική ψηφοφορία ωστόσο είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες.

Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε επίσης ότι αποχωρεί από την ονομαστική ψηφοφορία, διότι συνιστά παρωδία να διεξάγεται ονομαστική, μετά από αίτημα κόμματος που αποχωρεί. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησε και το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχωρεί από αυτή. «Άκουσα απίθανα πράγματα. Άκουσα ότι πάμε να δημιουργήσουμε παιδί βαλίτσα, παιδί που το χωρίζουμε στη μέση. Εδώ όμως έχουμε ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα. Αν η προσέγγιση γίνεται με όρους μικροπολιτικής και με όρους λαϊκισμού, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος», είπε νωρίτερα ο Κώστας Τσιάρας

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου 

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, ο οποίος -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι ο σύζυγος που κακοποιεί τη γυναίκα του μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια.

Η επίμαχη δήλωση: «Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί την ανάκληση των δηλώσεων ή αλλιώς τη διαγραφή του Γ. Λοβέρδου.

Πηγή: Πληροφορίες από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου