29 Νοεμβρίου 2022

Ταξίδευαν επί 11 ημέρες μετανάστες ισορροπώντας στο πηδάλιο ενός τάνκερ

Μία συγκλονιστική εικόνα που πίσω της κρύβει μία ακόμη πιο συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δημοσίευσε χθες στο Τwitter η ακτοφυλακή της Ισπανίας.

Στη φωτογραφία φαίνονται τρεις μετανάστες πάνω σε πηδάλιο πλοίου. Οι ίδιοι χρειάστηκαν να μείνουν σχεδόν ακίνητοι πάνω στο πηδάλιο επί 11 ημέρες ώστε να φτάσουν ζωντανοί από τη Νιγηρία στα Κανάρια Νησιά.

Η ισπανική ακτοφυλακή τους διέσωσε χτες, Δευτέρα, αναφέροντας στο Twitter πως μετά τον εντοπισμό τους, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς υπέφεραν από αφυδάτωση και υποθερμία.

SALVAMENTO MARÍTIMO @salvamentogob
La Salvamar Nunki ha rescatado esta tarde a tres polizones localizados en la pala del timón del buque Althini II, fondeado en entrediques del puerto de Las Palmas y procedente de Nigeria. Han sido trasladados al puerto y atendidos por servicios sanitarios. 
 

Μετάφραση από Google: Σήμερα το απόγευμα, το Salvamar Nunki διέσωσε τρεις λαθρεπιβάτες που βρίσκονταν στη λεπίδα του πηδαλίου του πλοίου Althini II, αγκυροβολημένο στις αποβάθρες του λιμανιού Λας Πάλμας και προερχόμενοι από τη Νιγηρία. Έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι και νοσηλεύονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι μετανάστες από τη Νιγηρία είχαν σκαρφαλώσει και τόσες ημέρες προσπαθούσαν να ισορροπήσουν πάνω στο πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου Alithini II. Το Alithini II με σημαία Μάλτας έφτασε στο Las Palmas της Γκραν Κανάρια το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ταξίδι 11 ημερών από το Λάγος της Νιγηρίας.

Ο Txema Santana, δημοσιογράφος και σύμβουλος μετανάστευσης της κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων, έγραψε στο Twitter: «Δεν είναι οι πρώτοι και δεν θα είναι οι τελευταίοι. Οι λαθρεπιβάτες δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη»...

Πηγές: Guardian, kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου