16 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Υπάρχει αδυναμία κτήσης των αποδεικτικών στοιχείων;

Σε περίεργες, αν μη τι άλλο, δηλώσεις προέβησαν τις τελευταίες ημέρες δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών - παρακολουθήσεων.
"Υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων" δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
«Τα υπουργεία "μοιράζουν τα χρήματα" σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών "ένα παρά ένα"» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.
Πιο αναλύτικά:

Γ. Μαντζουράνης:  "Είτε καταστράφηκαν, είτε έχουν φυλαχτεί καλοκλειδωμένα”
από το capital.gr

Ο 
κ. Γιάννης Μαντζουράνης μιλώντας στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο στο Militaire News, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, παρά μόνο μαρτυρίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης δήλωσε για τα στοιχεία των υποκλοπών: «Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση» ανέφερε αρχικά, στο 3.44 του βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=RxSxCsy_lfY&t=432s), για να συμπληρώσει: «Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάρι Καρβουνόπουλου, για 
«το πώς θα βγει άκρη τότε κύριε Μαντζουράνη, από τη στιγμή που δεν έχουμε αποδεικτικά στοχεία;», ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη απάντησε: «Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, λέγοντας πως «η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα».

Φωτίου: Οι δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών
από την kathimerini.gr

Χθες το μεσημέρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της επιδεινώνει τη θέση των ΑμεΑ και κατήγγειλε ότι τα υπουργεία «μοιράζουν τα χρήματα» σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών «ένα παρά ένα». Αργότερα και μετά τον θόρυβο που προηγήθηκε η κ. Φωτίου επανήλθε λέγοντας ότι οι δηλώσεις της διαστρεβλώθηκαν.

Εδικότερα, η κ. Φωτίου δήλωσε πως: «Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο», δήλωσε

Η απάντηση Γεωργιάδη στη Φωτίου

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας: «Κυρία Φωτίου, μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι, γι΄ αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών».

«Μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστούμε πολύ κυρία Φωτίου, τα ακυρώνετε με αυτό το επιχείρημα. Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους...
» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. 

Η Φωτίου Καταγγέλλει διαστρέβλωση της δήλωσής της

«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενά μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Προσθέτει επίσης ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Από τη σκοπιά της σάτιρας: Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή

Ένα πρώτο συμπέρασμα 

Αποδεικτικά στοιχεία και τεκμήρια, για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών - παρακολουθήσεων και είδικότερα για όσα "αποκαλύπτει" σε δόσεις με τις "λίστες" του ο στρατευμένος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο "Documento", δεν θα δούμε.
υπόθεση των κακόβουλων λογισμικών περιπλέκεται και όπως όλα δείχνουν η διαλεύκανσή της θα αργήσει απελπιστικά, αν ποτέ καταφέρει να ολοκληρωθεί. 
Το τοξικό κλίμα σιγά-σιγά τείνει να επικρατήσει πλήρως και φαίνεται να παραμένει τουλάχιστον μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

afirimeno.com
Με στοιχεία από capital.gr και kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Κακόβουλα λογισμικά, κακόβουλα μυαλά
Η δεύτερη λίστα Βαξεβάνη στο «Documento»; Μία από τα ίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου