11 Νοεμβρίου 2022

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Star για τις παρακολουθήσεις - Αντιδράσεις

«Υπάρχει πολιτικός, από τους 33 που περιλαμβάνει η λίστα που βγήκε στην δημοσιότητα, που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ;». Το ερώτημα αυτό έθεσε με επιτακτικό τρόπο στην συνέντευξή του στο Star Chanell, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται, και να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις».

Κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και καταλογίζοντας του ευθύνες, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο, θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται».

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντέτεκτιβ, είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento (πέραν των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη) ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση».

Καμιά ευθύνη δεν καταλόγισε ο κ. Τσίπρας στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για το, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, δημοσίευμά του στo «Documento».

Ακολουθούν δυο από τις 
αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο twitter, σχετικά με τη συνέντευξή του στο Star, αλλά και κάποιες απαντήσεις από το πλήθος των αντιδράσεων που υπήρξε: 

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, δεν ήρθε στην PEGA, δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, δεν έρχεται ούτε αύριο να δώσει απαντήσεις. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι αθώοι βγαίνουν στο φως και δίνουν αποδείξεις.


R.Dimitriou @R_Dimitriou
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
εσύ κρυβόσουν στα κότερα με τα πούρα και σε έκαναν τσακωτό και έγινες ρόμπα , αλλά θες να ξεχάσεις ότι κυβέρνησες , τέτοιο θράσος έχεις

Βαρβαρα Πετρακου @ytadbgfUGQMxwzl 
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Να απαντήσει στον ανεξάρτητο δημοσιογράφο; που δίνει ονόματα και τον καλεί ο εισαγγελέας δεν δίνει αποδείξεις; έχει ποιο σοβαρά και σπουδαία να κάνει από να ασχολείται με κίτρινες φυλλαδες

Χρηστος M @M52713542
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Εσυ ομως δεν οφειλεις να απολογηθεις σε κανεναν για τις υποκλοπες, ας πουμε του Πιτσιορλα

Catherine, Duchess of Cambridge @aikarerina
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Βγάλτε τις συνομιλίες Ο κ Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός δεν θα κάτσει να απαντάει στο κάθε βλάκα π βγάζει μια ιστορία

Extraveler @Captainnick62
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Εγώ θα σας κατηγορώ με ότι μου κατέβει χωρίς να παρουσιάσω καμία απόδειξη, αλλά εσείς θα πρέπει να απαντήσετε και να αποδείξετε ότι είστε αθώος!!! Μπράβο σας Πρόεδρε, πολύ δημοκρατικό κι έξυπνο αυτό, όχι μπράβο σας αλήθεια.

George Adamastos @GeorgeTs75
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Οι αθώοι δίνουν αποδείξεις ή οι αυτοί που κατηγορούν τους άλλους? Έχεις πάθει παράκρουση... δεν εξηγείται αλλιώς να τα γράφεις αυτά?? Συκοφαντίες κ λάσπη, αυτό μόνο ξέρετε... 4,5 χρόνια δεινοπάθησε η χώρα με την ποιο άχρηστη κυβέρνηση από σύσταση του Ελληνικού κράτους...!!!

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Εάν κάποιος είναι στη λίστα και έχει βάσιμες ενδείξεις ότι είναι ψεύτικη, να κάνει μήνυση σε αυτόν που τη δημοσιοποίησε και όχι να απειλεί ότι εάν βγάλει στοιχεία θα τον πάει 20 χρόνια φυλακή, όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Αυτά δε γίνονται ούτε στη Σικελία της μαφίας.


Εδμόνδος Αμπού @kikirik_nik
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Ποια λίστα ανθρωπέ μου, στην φυλλάδα του Βαξεβάνη είναι.

paraplanitikos @paraplanitikos
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Αν κάνει μήνυση στον Μπάνι θα βγεις και θα μιλήσεις για διώξεις δημοσιογράφων. Αλλά μήπως οι παρακολουθήσεις αυτές, αν έγιναν, ήταν κατόπιν δικής σου εντολής όπως κατήγγειλε ο Κυριάκος. Έχεις πείρα σε αυτά από την υπόθεση Χαϊκάλη...

Κώστας Κορμάς @kostaskorm
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Αλέξη και μηνυση να σας εκανε καποιος θα λεγατε οτι εκβιαζεται η δημοσιογραφία…Σταματηστε βρε πολιτικοι απατεώνες να διχάζετε την χωρα και υποτιματε τον κοσμο!!!

Yannis Potamitis @YannisPotamitis
Απάντηση στον χρήστη @atsipras

Panagiotis @Mantzaridis
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Αυτός π καταγγέλει οφείλει να αποδείξει τ λεγόμενά τ. Έχουμε ξεχάσει τα αυτονόητα.Αν καποιος βγει κ πει γ σένα ότι παρακολουθείς τους πάντες για λογαριασμό άλλων, ότι έστησες το προσφυγικό για να κονομάει εταιρεία υπουργού σου δν πρέπει να το αποδείξει στις αρχές;

Matrim C @MatrimC110073
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Για να είμαστε πάντως ακριβείς, ο κ. Γεωργιάδης απείλησε ότι θα κάνει μήνυση σε όποιον δημοσιοποιήσει τηλεφωνική του συνδιάλεξη. Όπως έχει δικαίωμα, νομίζω. Όχι όποιον δημοσιοποιήσει στοιχεία ότι γίνονταν παρακολουθήσεις. Ας πούμε, επιεικώς, ότι είστε λίγο ανακριβής;

Αϊ Τζώρτζ @georgevrionis
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Αγαπητέ Αλέξη η Σικελία είναι το μέρος, όχι η μαφία. Μάλλον εννοείς τη μαφία της Σικελίας. Παρεμπιπτόντως δεν είναι κοντά ούτε στη Λέσβο ούτε τη Μυτιλήνη

Αποκεντρωμένος @velo_nas
Απάντηση στον χρήστη @atsipras
Είστε απίστευτα άθλιοι ρεεεεε. Τι είναι αυτά που λες!!!! Κυκλοφορείτε λίστες κι αντί να φέρετε το βάρος της απόδειξης λέτε στα θύματα να αποδείξουν ότι είναι ψεύτικες;;;;; Είστε ανεκδιηγητοι ρε! Απίστευτα άθλιοι! Και είχες τα ηνία της χώρας!!! 

Προσθέτουμε και την απάντηση του υπουργού ανάπτυξης:

Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
Κύριε @atsipras γνωρίζω ότι ο τρόπος που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στον Δυτικό Κόσμο σας είναι άγνωστος αλλά πρέπει να καταλάβετε α) ότι ο καταγγέλλων έχει την ευθύνη της απόδειξης, β) ότι όχι μόνον η υποκλοπή αλλά και η κατοχή παρανόμως υποκλαπέντος υλικού είναι κακούργημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου