25 Νοεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.11.2022

Ο Αλέξης Τσίπρας, με το λαϊκό του πρόσωπο (ένα από τα πολλά) μπροστά στην σπασμένη πόρτα του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού την οποία πέταξε έξω ο δικαστικός επιμελητής, ξεχνώντας ότι ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου σπιτιού έγινε με δικό του νόμο και όταν ο ίδιος ήταν ακόμη πρωθυπουργός! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το «Ελλάδα24».

Λίγο πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη που μας πέρασε, ο Αλέξης Τσίπρας, φορώντας το λαϊκό κοστούμι στο ένα από τα πολλά του πρόσωπα, επισκέφθηκε την Ιωάννα Κολοβού, τη γυναίκα που βίωσε το σοκ του δικαστικού επιμελητή να διαλύει την πόρτα του σπιτιού της και να την πετάει έξω. Στόχος του να στήσει ένα γλυκανάλατο σόου μπροστά στην κάμερα, ποντάροντας στο ότι οι πολίτες ξεχνούν.
Παρέβλεψε έτσι ο κ. Τσίπρας το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έγιναν νόμος του κράτους το 2017 με τις ψήφους των τότε κυβερνητικών βουλευτών (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Τότε που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωνε: «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους». Και ακολούθησαν αμέτρητοι πλειστηριασμοί. Γιατί τότε ήταν «καλοί», για «αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους»!
Ξέχασε ο κ. Τσίπρας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, άλλοτε κορυφαίο υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά μετέπειτα επικριτή, να σκαρφαλώνει με μια σκάλα, ακουμπισμένη σε κλούβες των ΜΑΤ, για να σταματήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ξέχασε ο κ. Τσίπρας ότι το συγκεκριμένο σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό όταν ο ίδιος ήταν ακόμη Πρωθυπουργός!
Ήταν ένα αυτογκόλ, που καταφέρνει να βάλει μόνος του ο κ. Τσίπρας στο λασπωμένο από τον ίδιο τερέν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου