19 Νοεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.11.2022

Μπανανόφλουδα, από τουρκικό δάχτυλο, περίμενε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.της Λιβύης, όπου τον περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακή κυβέρνησης Νάιλα Μανγκούς.
 Όμως ο Δένδιας δεν την "πάτησε", αναχώρησε αμέσως για τη Βεγγάζη. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Το σύντομο ρεπορτάζ: 
Διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λιβύη. Το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ προέβλεπε ότι θα επισκεφθεί την Τρίπολη και στη συνέχεια τη Βεγγάζη. Ο όρος που είχε τεθεί, όσον αφορά την Τρίπολη, ήταν να συναντήσει μόνο τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου Μοχάμεντ Μένφι. Όμως, όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίμενε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Νάιλα Μανγκούς, με τον υπουργό να αποφασίζει να αναχωρήσει για τη Βεγγάζη χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Εκεί, στη Βεγγάζη, είχε συνάντηση  με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Υπενθυμίζεται ότι η κα Μανγκούς, ως υπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρίπολης, υπέγραψε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την τουρκολιβυκή συμφωνία τον Οκτώβριο, που βασίζεται στο παράνομο τουρκολιβυκό «μνημόνιο» του 2019 το οποίο έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου