21 Νοεμβρίου 2022

Το Predator, το κότερο του Τσίπρα και άλλα τρελά

Το ένα story αφορά τις περιβόητες διακοπές του Τσίπρα με το κότερο της Παναγοπούλου, το δεύτερο αφορά την περιπέτειά της οικογένειας του Πιερρακάκη στο Μάτι. Ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός τότε, αλλά κατά τους συντάκτες, την ευθύνη και στις δύο περιπτώσεις την έχει ο Μητσοτάκης.

Με αφορμή την 
τρίτη λίστα του "Documento", μια άποψη, του Δημήτρη Ευθυμάκη, στο Protagon.gr (απόσπασμα):

«(...) Στοιχεία δεν περίμενα πια, έχω καταλήξει ότι δεν θα τα δούμε ποτέ, ούτε καν υπαινιγμό στοιχείων ή αποδείξεων. 

Να όμως που αυτή τη φορά πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων δεν ήταν οι φωτογραφίες. Ηταν τα stories γύρω απ’ τα πρόσωπα. Το ένα story αφορούσε τις περιβόητες κρυφές διακοπές του Τσίπρα με το κότερο της Παναγοπούλου. Τότε, λέει, παρά το γεγονός ότι το σκάφος ελέγχθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες για να είναι καθαρό, κάποιοι κατάφεραν να το παγιδεύσουν (μέσω του Predator), να έχουν το στίγμα του, να παρακολουθούν την πορεία του και να καταφέρουν να βγάλουν φωτογραφίες που (την κατάλληλη προεκλογική στιγμή) έδωσαν στη δημοσιότητα. 

Ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός τότε, θυμίζω. Αλλά κατά τους συντάκτες, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στοιχειοθετεί την ενοχή Μητσοτάκη. Πιο ασυνάρτητο πεθαίνεις, που λένε κι οι πιτσιρικάδες. Το γεγονός ότι η ίδια η Παναγοπούλου* αποκάλυψε ότι κάποιος ναύτης της έβγαλε τις φωτογραφίες και τις διακίνησε, δεν έχει καμιά σημασία, σωστά; Ο ισχυρισμός ότι το Predator παρακολουθούσε την πορεία του κότερου είναι το καθοριστικό, κατά τους κατηγόρους Μητσοτάκη. Το οποίο Predator εκείνης της εποχής δεν ήταν προφανώς της ρουμπατικής-συριζαϊκής ΕΥΠ, ήταν κάποιου άλλου. (Εγώ, πάντως, αυτό που θυμάμαι είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες βρίσκονταν στο κινητό του Καμένου πολύ καιρό πριν και τις έδειχνε γελώντας στους φίλους του). 

Το δεύτερο story αφορά την οικογένεια του Πιερρακάκη. Η γυναίκα του, η πεθερά του και τα τρία παιδιά του κόντεψαν να καούν στο Μάτι, πρόλαβαν και βούτηξαν στη θάλασσα μαζί με εκατοντάδες άλλους, τους βρήκε, λέει, εκεί το Predator, δόθηκε το ακριβές στίγμα τους στο Λιμενικό, μέσα σ’ εκείνο το χάος πέρασε το σκάφος ανάμεσα σε κεφάλια ανθρώπων που πνίγονταν, πήγε στην οικογένεια Πιερρακάκη και την έσωσε. Πρωθυπουργός ο Τσίπρας και τότε, υπενθυμίζω και ο Πιερρακάκης απλό στέλεχος κοινωφελούς ιδρύματος. Σε πρώτο story, το ασυνάρτητο, προστίθεται και το δεύτερο, το φρικαλέο, το ανήκουστο. Και σ’ αυτό βέβαια, κατά τους συντάκτες, την ευθύνη έχει ο Μητσοτάκης». (...)

https://www.protagon.gr/apopseis/to-predator-to-kotero-tou-tsipra-kai-alla-trela-44342618131

*Δείτε και αυτό 
Κατερίνα Παναγοπούλου: «Στo σκάφος μας έκανε διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας»
6 Μαΐου 2019:

Στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου πέρασε τμήμα των θερινών του διακοπών το 2018, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τη συγκεκριμένη επιβεβαίωση έκανε η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα, με αφορμή τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από ανάρτηση στο twitter του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αρη Πορτοσάλτε. (...)

Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ίδιο θέμα η Κατερίνα Παναγοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρει: «(...) Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες (...)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου