16 Νοεμβρίου 2022

Επτά τοιχογραφίες του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων στην Ουκρανία

Επτά έργα του Bansky, του διάσημου Βρετανού street artist, βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, του προαστίου Irpin και της πόλης Borodyanka, στους τόπους που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου, Banksy, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι έχει δημιουργήσει τις επτά αυτές τοιχογραφίες. Προφανώς με την με την κίνηση του αυτή θέλησε να δείξει τη στήριξη του στην Ουκρανία.

Ακολουθούν οι επτά τοιχογραφίες του Banksy: 

Στο έργο αυτό απεικονίζεται ένα μικρό παιδί να ρίχνει κάτω έναν μεγαλόσωμο ενήλικα με μία κίνηση τζούντο ή κάποιας άλλης πολεμικής τέχνης. Pαραπέμπει στην ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ ή της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Την περσμένη Παρασκευή, ο Μπάνκσι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες του γκράφιτι σε ένα βομβαρδισμένο σπίτι που απεικονίζει ένα κορίτσι τη στιγμή που επιχειρεί κατακόρυφο, με τη λεζάντα «Μποροντιάνκα, Ουκρανία». Η Μποροντιάνκα είναι προάστιο του Κιέβου που βομβαρδίστηκε ανηλεώς στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Ήταν το πρώτο έργο τέχνης που εντοπίστηκε. Σχετική ανάρτηση: Γκράφιτι του Μπάνκσι σε βομβαρδισμένο σπίτι στην Μποροντιάνκα

Tοιχογραφίες δείχνουν μία γυναίκα με ρόλεϊ στα μαλλιά, αντιασφυξιογόνο μάσκα και έναν πυροσβεστήρα στα χέρια, καθώς και δύο παιδιά που ισορροπούν σα σε τραμπάλα σε δύο τσιμεντένια μπλοκ.

Τροχοφόρα;;; (κάπως δυσνόητο είναι αυτό)

Στη μπανιέρα... που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς

Ρυθμική γυμναστική νεαρής κοπέλας με κορδέλα στα χαλάσματα

 Έργο σε τσιμεντένια μπλοκ με δύο παιδιά που ισορροπούν σαν σε τραμπάλα 

Η ανάρτηση (InUkraine) στο twitter (και η μετάφρασή της) από όπου πήραμε τις φωτογραφίες:

InUkraine @InUAOfficial
British street artist Banksy has confirmed he has created seven murals in various locations in Ukraine, including the capital Kyiv, the suburb of Irpin and the town of Borodyanka — among the places hardest hit by russian bombardments. 

Ο Βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου Banksy επιβεβαίωσε ότι έχει δημιουργήσει επτά τοιχογραφίες σε διάφορες τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, του προαστίου Irpin και της πόλης Borodyanka - μεταξύ των τόπων που έχουν πληγεί περισσότερο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου