5 Νοεμβρίου 2013

Ο Bledsoe στα αστέρια, ο Dragic στο νοσοκομείο


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Goran Dragic και Eric Bledsoe είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες των Phoenix Suns. Η πορεία όμως που έχουν πάρει τελευταία είναι παντελώς διαφορετική. Ο Dragic τραυματίζεται σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και χάνει τα κρισιμότερα λεπτά κάθε παιχνιδιού, αντιθέτως ο Bledsoe αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και φαίνεται με κάθε παιχνίδι όλο και περισσότερο σαν μελλοντικό αστέρι.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια λοιπόν, ο τελευταίος αναδεικνύεται σαφώς στον ηγέτη της ομάδας, παρά το κακό ποσοστό ευστοχίας του (11/32). Το καταφέρνει συμμετέχοντας πολύ ενεργά στην άμυνα (2,5 κλεψίματα, 6 Rebounds ανά παιχνίδι) και στην επίθεση (11 Ελεύθερες βολές, 10 Assists ανά παιχνίδι), τουλάχιστον στο τέλος κάθε παιχνιδιού. Όταν κατορθώσει να διατηρεί αυτή την απόδοση καθ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών και βελτιώσει κάπως τα ποσοστά ευστοχίας του, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για έναν All-Star κλάσης παίκτη.

Στα δύο αυτά παιχνίδια επιβεβαίωσαν επίσης την αξία τους οι Gerald Green (14 πόντοι, 4.5 Rebounds, 50% σουτ σε  22.5 λεπτά ανά παιχνίδι) und Miles Plumlee (6.5 πόντοι, 9 Rebounds, 2 Blocks, 46% σουτ σε 29.5 λεπτά ανά παιχνίδι). Θα χρειαστεί μόνο να είναι πιο υπομονετικοί στην επίθεση και πιο προσεκτικοί με τα φάουλ στην άμυνα.

Ενδιαφέρον είναι πως ο προπονητής Hornacek φαίνεται να εστιάζει πολύ περισσότερο στη δημιουργία μιας κουλτούρας Νικητή, παρά στην εξέλιξη των Rookies Archie Goodwin και Alex Len. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Dionte Christmas και Ish Smith έλαβαν αντίστοιχα 10.5 και 7.5 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ οι Alex Len και Archie Goodwin μόλις 6.5 και 5.5 αντίστοιχα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η θέση τους στην ομάδα δεν είναι δα και σίγουρα, ιδίως τη στιγμή που οι Suns θα έχουν στο επόμενο δυνατό Draft τη δυνατότητα να διαλέξουν έως και 4 από τους πιο ταλαντούχους παίκτες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, ασχέτως από την κατάληξη της φετινής σεζόν, οι Ryan McDonough και Jeff Hornacek φαίνονται να ξέρουν τι κάνουν.







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου