28 Νοεμβρίου 2013

Συνεδρίαση ντροπής

Οι δηλώσεις των κομμάτων για προσήλωσή τους στη δημοκρατία δεν φτάνουν. Χρειάζεται καθημερινή έμπρακτη επιβεβαίωση του σεβασμού τους στους θεσμούς. Διαφορετικά μόνο οι φασιστικές δυνάμεις ωφελούνται.  Όπως στη χθεσινή συνεδρίαση ντροπής της Βουλής. Φωνές, διαπληκτισμοί, αποδοκιμασίες, ακόμη και γιουχαΐσματα στη ...συζήτηση (;) της τροπολογίας για τα φάρμακα.

Ένα σχετικό άρθρο σήμερα στο "'Εθνος /γνώμη". Δείτε το στη συνέχεια: 

Συνεδρίαση ντροπής

Κάθε άλλο παρά υπερήφανοι θα πρέπει να αισθάνονται οι κυβερνητικοί αλλά και οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χθες στη Βουλή και για το θέαμα που παρουσίασαν σε όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τη συνεδρίαση. Φωνές, διαπληκτισμοί, αποδοκιμασίες, ακόμη και γιουχαΐσματα ήταν η συμβολή τους σε μια συνεδρίαση προκαταβολικά φορτισμένη από τα όσα είχαν προηγηθεί λόγω της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τα γενόσημα.

Και ουσιαστικά χωρίς σοβαρό λόγο. Η υπερψήφιση της τροπολογίας ήταν δεδομένη, αφού είχε προαναγγελθεί ότι δεν θα ψηφιζόταν μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και κάποιους ανεξάρτητους. Και από την άλλη πλευρά οι συνήθως καταψηφίζοντες τις κυβερνητικές προτάσεις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ετσι μία ακόμη «συνεδρίαση ντροπής» καταγράφηκε στα πολύπαθα το τελευταίο διάστημα χρονικά του Κοινοβουλίου. Και μάλιστα χωρίς άμεση ή έμμεση ευθύνη των εκπροσώπων της νεοναζιστικής συμμορίας. Που είναι και η μόνη ωφελημένη από καταστάσεις σαν τις χθεσινές. Κάτι το οποίο γνωρίζουν βεβαίως οι ηγεσίες και οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων, αλλά δεν αποδεικνύεται αρκετό για να τους επιβάλει μια κοσμιότερη συμπεριφορά, καθώς και τον σεβασμό για τον χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Εστω και αργά, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον κοινοβουλευτισμό, ότι δεν είναι οι δηλώσεις προσήλωσης στη δημοκρατία που εκπληρώνουν αυτό το χρέος. Χρειάζεται καθημερινή έμπρακτη επιβεβαίωση του σεβασμού σε θεσμούς και πρόσωπα. Διότι όταν το Κοινοβούλιο υποβαθμίζεται όπως χθες, τότε οι όποιες διακηρύξεις υπέρ της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού δεν έχουν καμία αξία.

________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63925683

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου