9 Νοεμβρίου 2013

Το λεξικό της ΕΡΤολογίας: Κραυγές, δημοκοπία και αερολογία

Η επέμβαση των ΜΑΤ για την λήξη της κατάληψης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και η εν συνεχεία πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησαν και πάλι πλήθος από κραυγές και αερολογίες στα πλαίσια της δημοκοπίας στην οποία με επιτυχία επιδίδονται όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα. Μια επιλογή δηλώσεων από τον τύπο:

Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Κορυφαία η δήλωση του κ. Πάνου Καμμένου για την ΕΡΤ: «Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν το ραδιομέγαρο. Ο,τι μεταδίδεται από εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της τρόικας, μην τους πιστεύετε», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Λίγο αργότερα στη Βουλή, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ  Βασίλης Καπερνάρος κλιμάκωσε την ένταση, υποστηρίζοντας ότι μπήκαν αλυσίδες και χειροπέδες στην αξιοπρέπεια και ότι «κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο». 
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, που το πρωί διεκδικούσε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στο Ραδιομέγαρο μετά την εκκένωσή του, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Βήμα FM: «Ημασταν στον δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης και τον άφησαν να περπατήσει, ενώ εμάς μας το απαγόρεψαν αν και είχαμε βουλευτικές ταυτότητες». 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο οργισμένος, μίλησε για «παράνομη, πραξικοπηματική ενέργεια», για «μαύρη επιχείρηση». 

Ακόμα περισσότερο οργισμένη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «κάποιοι θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία και στις επόμενες γενεές». 

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5052424/krayges-gia-xoynta-kai-slogkan-emfylioy/

Δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας... Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/11/2013_526772

Στη συζήτηση στην Βουλή την πρώτη ημέρα επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης μεταξύ άλλων είπε ότι «ζούμε μια απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια να διατηρηθεί η Δημοκρατία στην φορμόλη, στην τεχνητή αναπνοή, στο απόσπασμα»... «Όποιος μιλάει σε ρόλο υστερικού εισαγγελέα για ανομία και είναι σαφές ότι εκτός από τον ιδιότυπο λαϊκισμό προσπαθεί να καλύψει την κυβερνητική πολιτική που προκαλεί εστίες βίας και ανομίας στις ζωές και στις ψυχές των ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι «το καντήλι της κυβέρνησης έχει τελειώσει και ο λαός θα το σβήσει».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «μομφή στη λογική και τις θυσίες που καταβάλλει ο λαός και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που γίνεται» και «μομφή των δυνάμεων που υπηρετούν την καταστροφολογία και δεν έχουν εναλλακτική πρόταση αλλά έχουν την λογική ΄΄Κούγκι΄΄, να ανατιναχτούμε όλοι μαζί και να πάρουμε μαζί μας και τους ευρωπαίους».

Βολές κατά της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ.Ηλ. Κασσιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι και τα δύο κόμματα «αποφάσισαν να κάνουν επικοινωνιακά σόου: η ΝΔ στην ΕΡΤ και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας». Μάλιστα είπε ότι κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι άσφαιρη, εκ του ασφαλούς και δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα». «Ίσως το μόνο -όπως λένε- είναι να ισχυροποιήσει τα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης» κατέληξε.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας είπε ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ τι λόγο και τι ρόλο έχει» και αναφερθείς στις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνιο σχολίασε ότι «εντάσσονται στα οικονομικά εγχειρίδια στο κεφάλαιο που λέγεται "παραμύθια της Χαλιμάς"».

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=538531

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Γιοβανόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στην τρόικα λέγοντας ότι έχει εγκαταλείψει τα κουπιά και βρίσκεται στο έλεος των τοκογλύφων. «Τρεις λογιστές σας τραβούν από την μύτη. Τρεις άνθρωποι των πτωχοτραπεζών», είπε καλώντας την κυβέρνηση «να πει ένα περήφανο όχι».

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63915744

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χθες στη Βουλή: «Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ολοένα και περισσότερο προφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού προσπαθεί να προσγειωθεί στην πραγματικότητα με το ένα πόδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού αντιθέτως αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι μια δύναμη αντίδρασης και αναχρονισμού. Και οι δύο ΣΥΡΙΖΑ μαζί για να καλύψουν τις διαφορές και την αμηχανία τους αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης», είπε ο κ. Χατζηδάκης και λίγο μετά σημείωνε: «Είναι ολοφάνερο ότι τα ρούχα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν μεγάλα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μια στάση που τελικώς βλάπτει και τον εαυτό του και τη χώρα. Τελικά δεν μας νοιάζει αν βλάπτετε τον εαυτό σας. Αλλά τη χώρα θα την προστατεύσουμε...».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/11/2013_527031

«Να μην επενδύσουν στο διχασμό των Ελλήνων», κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας χθες στη Βουλή. «Ο τόπος χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και σκληρή δουλειά δήλωσε, θυμίζοντας τη ρήση του Σοφοκλή «μικρού δι΄ αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος». «Από ασήμαντο αγώνα, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει μεγάλη δόξα».

Ο κ. Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ), αφού ανέφερε ότι «το καντήλι της κυβέρνησής έχει τελειώσει. Ο λαός θα το σβήσει», συνέχισε ερωτώντας: «Χτίζετε μία δημοκρατία εκτάκτων μέτρων; Ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης;», για να απαντήσει ο ίδιος: «Η ΠΝΠ δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή. Η εισβολή στην ΕΡΤ ήταν έκνομη ενέργεια. Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εκδοθεί 5 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δόθηκε δώρο στους εκπροσώπους της διαπλοκής η ψηφιακή άδεια».

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/11/2013_526900






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου