25 Νοεμβρίου 2013

Ο φοιτητής που κλώτσησε τα 3 δισ. δολάρια του Ζάκερμπεργκ

Ο 23χρονος Ιβαν Σπίγκελ, συνιδρυτής του Snapchat, ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση του Mr facebook για εξαγορά.

Το "ψάρι" που έβαλε στο μάτι ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είναι μικρό και αδύναμο. Λέγεται Snapchat και γεννήθηκε μόλις προ διετίας στο Στάνφορντ, από τον Ιβαν Σπίγκελ (φωτογραφία επάνω αριστερά) και τον Μπόμπι Μέρφι. 

Τρία δισεκατομμύρια προσέφερε την περασμένη Παρασκευή ο Ζάκερμπεργκ στους νεαρούς φοιτητές, σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Αλλά αυτοί αρνήθηκαν την προσφορά του. Δεν του πούλησαν το Snapchat, παρά το ότι το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει βγάλει ακόμη ούτε μισό δολάριο κέρδος. Σύμφωνα με άρθρο στα "Νέα", επρόκειτο για τη δεύτερη προσφορά. Η πρώτη ήταν "μόνο" 1 δισ. δολάρια. 

Την επομένη ημέρα της δεύτερης προσφοράς του Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με τον ινδοαμερικανό εξειδικευμένο στα τεχνολογικά ζητήματα συγγραφέα Ομ Μαλίκ, ο Ιβαν Σπίγκελ δέχθηκε και άλλη πρόταση εξαγοράς, αυτή τη φορά αυτή από κάποια κινεζική εταιρεία συμμετοχών με την επωνυμία Tencent Holdings. Η κινεζική εταιρεία προσέφερε 4 δισ. δολάρια για να αποκτήσει το ζημιογόνο Snapchat, αλλά και η προσφορά αυτή απορρίφθηκε.

Τι είναι το Snapchat;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα πάντα με το άρθρο στα "Νέα", έχει η λειτουργία του Snapchat. 
Ο χρήστης ανεβάζει ένα κείμενο ολίγων λέξεων, μια φωτογραφία ή ένα μικρό βίντεο, που δεν είναι όμως ορατό από όλους τους φίλους του, όπως στο facebook. 
Απευθύνεται σε επιλεγμένους παραλήπτες, που έχουν χρόνο από μόλις 1 έως 10 δευτερόλεπτα για να διαβάσουν το κείμενο και να δουν τη φωτογραφία ή το βίντεο. Μετά την παρέλευση του ελάχιστου αυτού χρόνου το γραπτό ή οπτικό μήνυμα εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Χωρίς να αφήσει, δηλαδή, σημάδια που ανιχνεύονται από τους συνήθεις περίεργους, δηλαδή γονείς, συζύγους και εργοδότες. Όλοι θα στοιχημάτιζαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι σε θέση να διαβάζουν και να αποθηκεύουν ακόμη και τα μηνύματα ή τις εικόνες του ενός δευτερολέπτου. 
Δυστυχώς εδώ ακριβώς κρύβεται και η αδυναμία του Snapchat να βγάλει κέρδη: οι διαφημιζόμενοι δεν πληρώνουν για να δει ο κόσμος μόνο για μια στιγμή το προϊόν τους. Και δεν είναι λίγα τα 350.000 στιγμιαία μηνύματα που ανταλλάσσονται καθημερινά μέσω αυτού.

_________________
Πηγή: από το www.tanea.gr στις 20.11.2013
Το σύνολο του άρθρου στο:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5055347/o-23xronos-poy-klwtshse-ta-3-dis-dolaria-toy-zakermpergk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου